Λιζ Τρας: “Η Ελισάβετ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία”

Λιζ Τρας: “Η Ελισάβετ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία”
Η δήλωση της Λιζ Τρας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ AP Photo/Alberto Pezzali

Την πρώτη δήλωση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έκανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (08/09), δηλώνοντας ότι ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρας μας αναπτύχθηκε και γνώρισε την ευημερία κατά τη βασιλεία της. Η Βρετανία είναι η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα χάρη σε εκείνη», δήλωσε η Τρας, μιλώντας έξω από το γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στις δύσκολες μέρες που έρχονται, θα βρεθούμε μαζί με τους φίλους μας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και τον κόσμο για να γιορτάσουμε την εξαιρετική της υπηρεσία. Είναι μια μέρα μεγάλης απώλειας, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει μεγάλη κληρονομιά. Ο Θεός να προσέχει τον βασιλιά», πρόσθεσε σε tweet της.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε οριστεί ως το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που θα έκανε δήλωση για τον θάνατο της βασίλισσας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα