Κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα: Ένας νεκρός και 120 κλήσεις για κοπές δέντρων

Κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα: Ένας νεκρός και 120 κλήσεις για κοπές δέντρων
Πλημμύρες από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα (φωτό αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τραγικός ο απολογισμός από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου. Οι Σέρρες το μεγαλύτερο πλήγμα, με έναν νεκρό και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως, ισχυρών ανέμων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεντρική Μακεδονία δέχτηκε 120 κλήσεις για κοπές δέντρων, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ του Σαββάτου και ενέργειες έγιναν σε 47 περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, στην Π.Ε. Σερρών, έγιναν 80 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 20 περιπτώσεις, στην Π.Ε. Κιλκίς, 30 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 19 περιπτώσεις και στην Π.Ε. Ημαθίας, 10 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 8 περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως από τους θυελλώδεις ανέμους και τα δέντρα που ξεριζώθηκαν, ένα δέντρο ξεριζώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα χθες, καταπλάκωσε και σκότωσε έναν 69χρονο στην αυλή του σπιτιού του, στα Χρυσοχώραφα Σερρών.

Το θύμα απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου δυστυχώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έρευνα και προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα