Ιαπωνία: Συναγερμός για την επέλαση του τυφώνα Nammadol – Εκατομμύρια πολίτες σε επιφυλακή

Ιαπωνία: Συναγερμός για την επέλαση του τυφώνα Nammadol – Εκατομμύρια πολίτες σε επιφυλακή
Καταιγίδα στην Ιαπωνία Kiichiro Sato/AP Photo

Ιάπωνες μετεωρολόγοι προειδοποιούν για "πρωτοφανείς καταιγίδες, υψηλά κύματα, καταιγίδες και ρεκόρ βροχοπτώσεων" εν αναμονή της επέλασης του τυφώνα Nammadol.

Αντιμέτωπη με έναν από τους πιο ισχυρούς τυφώνες της χρονιάς, τον Nammadol, όπως ονομάστηκε, πρόκειται να έρθει η Ιαπωνία, με τους ιάπωνες μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα και εκατομμύρια πολίτες να προετοιμάζονται για μία “πολύ επικίνδυνη” καταιγίδα.

Περίπου 39 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να πληγούν πιθανόν από πολύ επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ισχυρούς ανέμους και πρωτοφανείς καταιγίδες.

Ο τυφώνας Nanmadol αναμένεται να φτάσει στην ξηρά την Κυριακή, χτυπώντας σφοδρά το νότιο νησί Kyushu, προτού κατευθυνθεί ανατολικά και περάσει πάνω από το Τόκιο μέχρι την Τρίτη.

Έχει χαρακτηριστεί ως «σούπερ τυφώνας» από το Κοινό Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνα του Ναυτικού των ΗΠΑ και περιγράφεται ως «πολύ ισχυρός» τυφώνας από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως αναφέρει ο Independent.

Το Σάββατο η ισχύς του τυφώνα ήταν ισοδύναμη με τον τυφώνα της κατηγορίας 4 με μέγιστες παρατεταμένους ανέμους 130-156 mph ή 209-251 km/h, σύμφωνα με το AccuWeather.

Μια «ειδική προειδοποίηση» ενδέχεται να εκδοθεί για την επαρχία Kagoshima και άλλες περιοχές του Kyushu, του νοτιότερου κύριου νησιού της Ιαπωνίας, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ο τυφώνας αναμένεται να προκαλέσει υψηλά κύματα και ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Σημειώνεται πως ο Nanmadol θα είναι η 14η καταιγίδα που πλήττει τη χώρα αυτή τη σεζόν και θα γίνει η 5η ισχυρότερη αν “χτυπήσει με κεντρική πίεση 27,76 ιντσών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα