Μάλτα: Δωρεάν οι επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου για τα τρανς άτομα

Μάλτα: Δωρεάν οι επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου για τα τρανς άτομα
Η σημαία της τρανς κοινότητας Getty Images/iStockphoto

Η πρωτοπόρα στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, Μάλτα, θα παρέχει σύντομα δωρεάν επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου στα τρανς άτομα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Robert Abela, επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα παρέχει δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου σε τρανς άτομα.

Αυτή η μεταρρύθμιση αποτελεί το επόμενο βήμα, στο κυβερνητικό σχέδιο κατοχύρωσης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη Μάλτα. Η παραπάνω απόφαση ανακοινώθηκε από τον Abela στην εκδήλωση Pride της Μάλτας στη Βαλέτα.

Μιλώντας σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, το ONE Radio, ο πρωθυπουργός της χώρας είπε: «Πιστεύω ότι η κοινωνική αυτή μεταρρύθμιση δίνει στο Εργατικό Κόμμα την ταυτότητά του».

Σύμφωνα με το attitude, ο Abela υποσχέθηκε ότι η δωρεάν χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου «θα τοποθετηθεί στην εθνική υπηρεσία υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος θα χρηματοδοτεί τη διαδικασία».

Υπό την ηγεσία του Abela, η Μάλτα έχει κάνει αρκετά σημαντικά βήματα προς την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης ότι θα άρει την απαγόρευση στους ομοφυλόφιλους άνδρες να δίνουν αίμα.

Σημειώνεται ότι η Μάλτα διατηρεί για έκτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στην κατάταξη της IGLA-Europe για τα δικαιώματα LGBTQ+ στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα