Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις σε καύσιμα και φυσικό αέριο την επόμενη εβδομάδα

Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις σε καύσιμα και φυσικό αέριο την επόμενη εβδομάδα
Eurokinissi

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο της συζήτησης η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

“Η κυβέρνηση δε θα αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε κατά το διάλογο που είχε με την κ.Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες, ότι στη ΔΕΘ ανακοίνωσε ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να κρατηθούν οι τιμές στην ενέργεια σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι. Και προανήγγειλε παρεμβάσεις σε καύσιμα και φυσικό αέριο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και παρέμβαση “στην αντλία” με τη φορολόγηση διυλιστηρίων.

Σημειωτέον πάντως ότι αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι οριζόντιες επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχιστούν, το ύψος τους θα συναρτάται πλέον από την κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα δε με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα νοικοκυριά θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15% σε σχέση με την κατανάλωση που είχαν κάνει πέρυσι την ίδια περίοδο για να λάβουν πρόσθετη έκπτωση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω- Αλλάζω συσκευή” που έχει πάρει παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου (παρότι στην προηγούμενη φάση του προγράμματος υπήρξε τελικώς μικρή συμμετοχή, αφού οι πολίτες και πάλι αδυνατούν να καλύψουν το κόστος). Αλλά και στο πρόγραμμα για φθηνή στέγη “Σπίτι μου”, που ανακοινώθηκε χθες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το κράτος θα αξιοποιήσει ακίνητα που διαθέτει, χωρίς να εκχωρείται -όπως τόνισε – δημόσια περιουσία.

Από την πλευρά της η Προεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά της που η Ευρώπη προσπαθεί πλέον να βρει κοινή λύση στην ενεργειακή κρίση και χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα της φθηνής στέγης, ιδίως για τους νέους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα