Στη Μεσόγειο θα περάσουν το χειμώνα ηλικιωμένοι Γερμανοί – Ευκαιρία για την Ελλάδα να τους προσελκύσει

Στη Μεσόγειο θα περάσουν το χειμώνα ηλικιωμένοι Γερμανοί – Ευκαιρία για την Ελλάδα να τους προσελκύσει
Βουνά στην Ελλάδα iStockphoto

Αντί για να κρυώνουν στα σπίτια τους το φετινό χειμώνα, πολλοί ηλικιωμένοι Γερμανοί ήδη κάνουν σχέδια για ηλιοθεραπεία σε ζεστές χώρες, μένοντας για μεγάλα διαστήματα. Η Ελλάδα έχει κάνει ήδη γνωστό στη Γερμανία ότι ενδιαφέρεται να τους φιλοξενήσει.

Σε πακέτα διακοπών μεγάλης διάρκειας εστιάζουν το τελευταίο διάστημα οι μεγαλύτεροι tour operators και πράκτορες της Γερμανίας, καθώς οι φόβοι που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση σε πολλούς συνταξιούχους και ηλικιωμένους Γερμανούς, θα τους οδηγήσει στο να περάσουν το χειμώνα σε πιο ζεστές χώρες.

Το κακά σενάρια που υπήρχαν ήδη από την Άνοιξη και έκαναν λόγο για μεγάλη αύξηση στις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη αλλά και για περιορισμούς στη χρήση της, επιβεβαιώνονται. Ηλικιωμένοι στη Γερμανία μελετούν στο να περάσουν μεγάλο μέρος του χειμώνα στις πιο ζεστές χώρες της Μεσογείου και ήδη τουριστικοί πράκτορες και ξενοδοχεία έχουν σχεδιάσει πακέτα με εκπτώσεις και προσφορές για να τους προσελκύσουν.

Εκδρομικά πακέτα μεγάλης διαμονής, με τον γενικό τίτλο «Χειμωνιάτικος ήλιος» δελεάζουν ήδη πολλούς ταξιδιώτες, με προορισμούς όπως τα Κανάρια Νησιά, η Μαγιόρκα, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Πορτογαλία να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και πρώτοι σε προτιμήσεις. Αυτοί είναι και οι προορισμοί πάνω στους οποίους σχεδιάζουν το κύριο μέρος των τουριστικών τους πακέτων για σύντομες χειμωνιάτικες διακοπές οι μεγάλοι Ευρωπαίοι tour operators.

Η περιοχή της Αττάλειας στην Τουρκία είναι επίσης ένας αγαπημένος προορισμός, ενώ και άλλοι προορισμοί στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται να θέλουν προσελκύσουν χειμερινούς επισκέπτες.

Η Ελλάδα θέλει “να μπει στο παιχνίδι” του χειμερινού τουρισμού

Η Ελλάδα ακούγεται έντονα αυτό το διάστημα στη Γερμανία, μετά από ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού αλλά και ξενοδόχων, ότι ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει συνταξιούχους και ηλικιωμένους για μεγάλα διαστήματα το χειμώνα. Σε επικοινωνία του NEWS 24/7 με ξενοδόχους στην Κρήτη και τη Ρόδο, η προοπτική αυτή φαντάζει ιδιαίτερα δελεαστική, όμως θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις τόσο από πλευράς ξενοδοχείων, όσο και υποδομών και υπηρεσιών. Σίγουρα ένας σημαντικός αριθμός καταλυμάτων είναι ανοικτός κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά αυτά που βρίσκονται μέσα σε πόλεις, ή πολύ κοντά σε αυτές, ενώ δεν είναι λίγα και τα resorts που διαθέτουν υποδομές θέρμανσης, θερμαινόμενες πισίνες και ικανούς εσωτερικούς χώρους, που μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επιπλέον μικρά ξενοδοχεία σε καλοκαιρινούς προορισμούς, που σε πολλές περιπτώσεις ανοίγουν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, έχουν τις προδιαγραφές και ενδιαφέρονται να ανοίξουν, ειδικά εφόσον δοθούν επιπλέον κίνητρα από το κράτος. Ανάμεσα σε αυτά που αναφέρουν, είναι η επιδότηση των εργαζομένων, δωρεάν είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, οργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού από τους Δήμους, κ.α.

Δελεαστικά πακέτα από τους Γερμανούς tour operators

Οι κορυφαίοι tour operators της Γερμανίας έχουν ξεκινήσει ήδη να δελεάζουν τους πελάτες τους που θέλουν να πάνε διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορες πιο ζεστές χώρες. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Mallorca Zeitung”, ο επικεφαλής για την Ευρώπη της DER Touristik δήλωσε ότι το 64% των ξενοδοχείων που προσφέρει η εταιρεία του στη Μαγιόρκα φέτος τον χειμώνα δίνουν μεγάλες εκπτώσεις για διακοπές μεγάλης διάρκειας. Ένα ξενοδοχείο, για παράδειγμα, προσφέρει διαμονή 42 διανυκτερεύσεων, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων και ημιδιατροφής, για 1.649 ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του FVW Travel Talk, και ο FTI προσφέρει πακέτα ευεξίας για πελάτες στο Μαρόκο και την Τυνησία που μένουν τουλάχιστον ένα μήνα.

Πριν λίγες ημέρες η TUI παρουσίασε ελκυστικές προσφορές για παραθεριστές μακράς διαμονής στο πλαίσιο του χειμερινού της προγράμματος 2022-2023. Ανάμεσα σε αυτές, οι πελάτες που κάνουν κράτηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 1.500 ευρώ. Η Alltours ανακοίνωσε ότι οι τρεις κορυφαίοι της προορισμοί για το χειμώνα είναι τα Κανάρια Νησιά, η Αίγυπτος και η Τουρκία, ενώ όσοι πελάτες της μείνουν για μεγάλα διαστήματα και κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους, θα κερδίσουν σε εκπτώσεις και παροχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα