Παρακολουθήσεις: Το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην έρευνα

Παρακολουθήσεις: Το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην έρευνα
Οι δικηγόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Κλιμάκιο του κόμματος παρέδωσε στην ανεξάρτητη αρχή την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αναμένεται να προσκομίσει και νέα στοιχεία.

Νέες πρωτοβουλίες σε νομικό επίπεδο σήμερα από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Έτσι μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, κατέθεσε ανάλογα έγγραφα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι οι δικηγόροι του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Μανώλης Βελεγράκης συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γκλαβίνα παρέδωσαν την μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην ανεξάρτητη αρχή. Κίνηση που δείχνει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να την εμπλέξουν στην ερευνητική διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει.

Επίσης στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν σκέψεις για περεταίρω εμπλουτισμό και ενίσχυση των στοιχείων που έχουν κατατεθεί στις αρχές. Κυρίως με την αξιολόγηση στοιχείων από τις δημοσιογραφικές έρευνες που ήδη έχουν γίνει και εξελίσσονται, τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων όσο και στην προμήθεια του λογισμικού Predator. Ιδίως όσον αφορά οικονομικά παραστατικά που σχετίζονται με την αγορά του συστήματος.

Οι δικηγόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σχολιάζοντας το θέμα της απόπειρας παρακολούθησης σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα στον οποίο έγινε παγίδευση. Εδώ τίθεται το ερώτημα, γιατί κάποιος να θέλει να παγιδέψει μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Με βάση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η οποία συνεδρίασε μετά από αίτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διαλευκανθούν».

Μάλιστα έγινε πιο συγκεκριμένος αναφέροντας ότι «υπάρχουν πρόσωπα και εταιρείες που εκπροσωπούν το predator στην Ελλάδα. Αυτές οι εταιρείες φαίνεται ότι έχουν σχέση από το 2018 μέχρι σήμερα με το δημόσιο. Η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει για ποιο λόγο αυτό το σύστημα παγίδευσης βρέθηκε στο κινητό του αρχηγού του τρίτου κόμματος της χώρας. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει θεσμικά».

Επίσης υποστήριξε ότι «η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας και πρέπει να λογοδοτήσει για το θέμα της παγίδευσης». Τέλος αποτίμησε ως ανοιχτά τα ερωτήματα του αν «συσχετίζεται η απόπειρα παρακολούθησης με την Κυβέρνηση;» και «ποιος είναι ο ρόλος των προσώπων και εταιρειών που εκπροσωπούν το Predator στην Ελλάδα;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα