Ρούλα Πισπιρίγκου: “Αισθάνεται αδικημένη” – Η πρώτη αντίδραση μετά την ποινική δίωξη

Ρούλα Πισπιρίγκου: “Αισθάνεται αδικημένη” – Η πρώτη αντίδραση μετά την ποινική δίωξη
Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου Eurokinissi

"Αδικημένη" δήλωσε στον συνήγορο υπεράσπισής της η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Για την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή κατά της Ίριδας και της Μαλένας, μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενη η παραπάνω εξέλιξη, εφόσον στο πόρισμα γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο ίδιος, τόνισε για την Ρούλα Πισπιρίγκου ότι αισθάνεται πως αδικείται, είναι πληγωμένη καθώς και ότι γίνεται δημόσια διαπόμπευση σε βάρος της.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αντικρουόμενα στοιχεία στην δικογραφία, αφού όπως είπε όλοι από το νοσοκομείο έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα παιδιά.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πού στηρίχθηκαν οι εισαγγελείς

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια αποτέλεσε ένα σημαντικό στοιχείο για την κατεύθυνση της έρευνας προς την άσκηση δίωξης, ωστόσο υπήρξαν συγκεκριμένα ευρήματα τόσο για την 6 μηνών Ίριδα όσο και για την 3,5 χρονών Μαλένα, που συνέβαλαν σε αυτήν την εξέλιξη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε πως και στις δύο περιπτώσεις – όπως άλλωστε και στον θάνατο της Τζωρτζίνας – η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εκείνη που ήταν παρούσα κατά την κατάληξή τους.

Συγκεκριμένα, στην Ίριδα κομβικό στοιχείο ήταν το αίμα που εντοπίστηκε στο στόμα του βρέφους, πράγμα που κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής δράσης. Παράλληλα, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διαδώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Όσον αφορά στη Μαλένα, και εδώ οι γιατροί μιλούν για ένα παιδί που όταν έφτασε στα χέρια τους ήταν κρύο, δίνοντας την«εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών σε κατάθεσή του.

Άλλωστε, οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Μαλένα είχε ιαθεί από τη λευχαιμία και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία, περιγράφοντας ένα πρόσχαρο και κοινωνικό παιδί. Όμως το ξαφνικό του θανάτου της συνάδει – όπως αναφέρουν – μόνο με ένα παιδί πάσχον στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα