Συντριβή Boeing στην Κίνα: Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους

Συντριβή Boeing στην Κίνα: Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους
CCTV via AP Video

Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της Γκουανγκσί.

Το δεύτερο από τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737-800, το οποίο συνετρίβη προ ημερών στην Κίνα παρασύροντας στον θάνατο τους 132 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακτήθηκε, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα.

«Το δεύτερο μαύρο κουτί της πτήσης MU5735 της China Eastern ανακτήθηκε στις 27 Μαρτίου» μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Το αεροπλάνο εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Κουμίνγκ (νοτιοδυτικά) στην Καντόνα (νότια), όταν συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της Γκουανγκσί.

Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα από το 1994 στην Κίνα, όπου το επίπεδο της ασφάλειας των πτήσεων θεωρείται γενικά από τους ειδικούς πως είναι υψηλό.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Χωρίς να υπάρχει ακόμη πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα λεγόμενα καταγραφικά μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς πώς και γιατί συνετρίβη το τζετ.

Ωστόσο, τα προκαταρκτικά δεδομένα από τον ιστότοπο Flightradar24 για τον εντοπισμό πτήσεων δείχνουν, σύμφωνα με το fortune.com ότι, σε απόσταση περίπου 100 μιλίων από τον προορισμό του και ακριβώς τη στιγμή που το Boeing 737 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει μια ελεγχόμενη κάθοδο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά, πέφτοντας από το ύψος πλεύσης των 29.100 ποδιών στα 3.225 πόδια σε λίγο περισσότερο από ενάμιση λεπτό. Αυτό ήταν και το τελευταίο σήμα του.

Τα δεδομένα του Flightradar24 υποδηλώνουν ότι η πτήση MU5735 εκτινάχθηκε προς τη γη με ρυθμό άνω των 30.000 ποδιών ανά λεπτό. Σε μια ανεξήγητη ακόμα συστροφή, τα δεδομένα του Flightradar24 δείχνουν ότι, μετά από πτώση για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα, το αεροπλάνο σταμάτησε την πτώση και άρχισε να σκαρφαλώνει ξανά, ανακτώντας τα 1.000 πόδια σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, πριν συνεχίσει τη “βουτιά”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δυνάμεις που δημιουργήθηκαν από την τροχιά του αεροπλάνου πρέπει να εκτίναξαν αρχικά τους επιβάτες στην οροφή του αεροσκάφους και στη συνέχεια να τους έριξαν πάλι κάτω στις θέσεις τους, λόγω της απότομης αυτής αλλαγής στη φορά του.

Κάμερες ασφαλείας κοντινού ορυχείου φαίνεται να δείχνουν την πτήση MU5735 σε σχεδόν κατακόρυφη πτώση πριν από τη στιγμή της πρόσκρουσης. Σύμφωνα με το κινεζικό The Paper, επιβεβαιώνεται ότι το υλικό – που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – καταγράφηκε από τις κάμερες CCTV του ορυχείου, αλλά η εικόνα είναι πολύ θολή για να επαληθευτεί ότι το αντικείμενο στο πλάνο είναι η πτήση MU5735.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα