Κορονοϊός: Αναμένεται κορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων τις επόμενες ημέρες

Κορονοϊός: Αναμένεται κορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων τις επόμενες ημέρες
Κόσμος περπατά στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Την πρόβλεψη ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται κορύφωση σε θανάτους και διασωληνώσεις, εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προσέχουν τις συναναστροφές τους.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται κορύφωση σε θανάτους και διασωληνώσεις λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αύξηση των θανάτων, παρά τη σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, λέγοντας ότι αυτό είναι αναμενόμενου, δεδομένου της μεγάλης διασποράς που παρατηρήθηκε στα μέσα του Ιουλίου.

“Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων”, δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί ευελπιστούν σε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, τόνισε ότιη επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία”.

Αναφορικά με το 6ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τόνισε ότι το επίκεντρό του εντοπίζεται στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές.

“Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε φάση αυξητική. Η διαφοροποίηση αυτή στην εξέλιξη της πανδημίας οφείλεται στο πότε ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας τοπικά και στη μετακίνηση του πληθυσμού”, πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να δείξουν σύνεση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συναναστροφές τους, αλλά και να εμβολιαστούν, ώστε να είναι προστατευμένοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα