Πολωνία: Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο του προέδρου Ντούντα πριν από τη συνάντηση με Μπάιντεν

Πολωνία: Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο του προέδρου Ντούντα πριν από τη συνάντηση με Μπάιντεν
Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα AP Photo/Andreea Alexandru

Περιπέτεια στον αέρα για τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα που έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Συναγερμός στον αέρα σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην πόλη Ζέσουφ που βρίσκεται 100 μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία κι όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο σύμβουλος του προέδρου, χωρίς να γνωστοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενημέρωσε για την αναγκαστική επιστροφή και προσγείωση του αεροπλάνου στη Βαρσοβία, αναφέρει το Reuters. Όπως είπε ο επικεφαλής του γραφείου του Ντούντα, ο πρόεδρος δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένονται για τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε προσγειωθεί λίγο νωρίτερα στο Ζέσουφ. Τις πρώτες ώρες της διήμερης επίσκεψής του στην Πολωνία, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν σταθμεύσει σε αυτήν την πόλη, προτού μεταβεί στη Βαρσοβία για συνομιλίες με Πολωνούς ηγέτες και μια επίσκεψη σε ένα κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα