Πάτρα: “Είμαστε κοντά στη λύση της υπόθεσης”, λέει ιατροδικαστής

Πάτρα: “Είμαστε κοντά στη λύση της υπόθεσης”, λέει ιατροδικαστής
Τα τρία κορίτσια στην Πάτρα INTIME

Για το εάν μπορεί να συμβεί αιφνίδιος θάνατος σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Πάτρας, μίλησε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Τι είπε για την καρδιακή ανακοπή.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση της.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Σωκράτης Τσαντίρης, ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τον φάκελο της Μαλένας, είπε αρχικά: Είναι κάτι διαφορετικό η δημοσιογραφική έρευνα από μια μελέτη φακέλου. Ο ιατροδικαστής θα βασιστεί σε αποδείξεις σε απτά στοιχεία και ευρήματα. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 που επιλήφθηκα εγώ και με τα στοιχεία που είχα, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα στοιχείο παθογνωμονικό που θα σε οδηγήσει σε μια κατεύθυνση. Υπάρχουν μη ειδικά ευρήματα, τα οποία θέλουν προσοχή στην αξιολόγησή τους και όχι βιαστικά συμπεράσματα”.

Σχετικά με το εάν μπορεί να συμβεί αιφνίδιος θάνατος σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, ο κ. Τσαντίρης είπε: “Έχουμε δύο αιφνίδιους θανάτους, μια ανακοπή και έναν αιφνίδιο θάνατο. Έχουμε πολλά γεγονότα, τα οποία πράγματι, για να μην πω ότι είναι αδύνατο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. Όμως, υπάρχουν όμως αίτια παθολογικής αιτιολογίας που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν. Υπάρχουν στην Ελλάδα σπάνια σύνδρομα, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με αιφνίδιους θανάτους. Δεν είναι άγνωστο και γι’ αυτό δεν μπορώ να πω ότι είναι αδύνατον. Ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, επίσης, μπορώ να το πω”.

“Η καρδιακή ανακοπή προκαλεί θάνατο. Το θέμα είναι τι προηγήθηκε της καρδιακής ανακοπής και ποια είναι τα αίτια. Για να γίνει αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι, ο αρμόδιος συνάδελφος ο οποίος έχει επιληφθεί του τρίτου περιστατικού, έχει να διερευνήσει μία δεύτερη ανακοπή που επέφερε τον θάνατο και μία πρώτη που προηγήθηκε. Δεν υπάρχει γνωστό αίτιο ούτε για την πρώτη ανακοπή του παιδιού”, πρόσθεσε ο ιατροδικαστής, αναφερόμενος στο θέμα της καρδιακής ανακοπής.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν είμαστε κοντά στη λύση της υπόθεσης, απάντησε: “Ναι. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχουν αναλάβει οι καλύτεροι την υπόθεση και θα διεκπεραιωθεί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα