Απομόνωση χωρίς μοναξιά: Πρόγραμμα στήριξης για τους νοσούντες από κορονοϊό

Απομόνωση χωρίς μοναξιά: Πρόγραμμα στήριξης για τους νοσούντες από κορονοϊό
Άντρας με κορονοϊό σε καραντίνα Shutterstock

Το πρόγραμμα παρέχει ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεδιάσκεψης σε νοσούντες από την πανδημία που αναζητούν βοήθεια ή σε συγγενείς τους.

Η Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο Νοσοκομείο σε συνεργασία με την τηλεφωνική γραμμή 10306 και τους φορείς που συμμετέχουν στην λειτουργία της γραμμής ανταποκρινόμενη στην αυξημένο αριθμό αιτημάτων βοήθειας από άτομα που νοσούν οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα από τον COVID-19 δημιούργησε το πρόγραμμα “Απομόνωση χωρίς μοναξιά”.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ειδικοί της ψυχικής υγείας που μπορούν να παρέχουν σταθερή ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεδιάσκεψης σε νοσούντες από την πανδημία που αναζητούν βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Το πρόγραμμα είναι ενεργό από τις 18/11/2020 και οι παραπομπές γίνονται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306.

Δράση “έχεις εμένα”

Παράλληλα, μία ακόμη δράση με στόχο τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας αυτές τις δύσκολες ώρες, “τρέχει” από τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας με το όνομα “έχεις εμένα”.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

“Και σε αυτό το lockdown δεν ξεχνάμε τους μοναχικούς ανθρώπους

Εν μέσω της κορύφωσης της υγειονομικής κρίσης, η πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία είναι πιο σημαντική από ποτέ. Μένουμε όλοι σπίτι, αλλά δεν ξεχνάμε εκείνους που σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες δεν έχουν κάποιον να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους.

Μέσω της νέας δράσης «έχεις εμένα» η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τους μοναχικούς ανθρώπους.

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον στον περίγυρό μας που έχει ανάγκη για επικοινωνία και συμπαράσταση.

Μπορεί να είναι ο ηλικιωμένος γείτονας, ο συγγενής που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ο φίλος ή η φίλη που είναι σε καραντίνα.

Επικοινωνούμε μαζί τους τηλεφωνικά, με βιντεοκλήση, ή ακόμη και με ένα απλό sms για να τους πούμε «έχεις εμένα»!

Αν διαπιστώσουμε ότι κάποιος χρειάζεται εξειδικευμένη βοήθεια, τον ενημερώνουμε για το 10306, την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Σε αυτή τη δοκιμασία δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα