Οικονόμου: Με Μητσοτάκη δε θα πάμε ξανά σε μνημόνιο – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεμούριο

Οικονόμου: Με Μητσοτάκη δε θα πάμε ξανά σε μνημόνιο – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεμούριο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME

Η κυβέρνηση προτάσσει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και ταυτόχρονα επενδύει στο αφήγημα του “ανεύθυνου ΣΥΡΙΖΑ” και του Τσίπρα που δεν έχει αλλάξει από το 2014.

Τον φόβο ενός νέου μνημονίου λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και της αυξητικής τάσης του δημοσίου χρέους ξορκίζει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τη δημοσιονομική ισορροπία.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση φοβάται ένα 4ο μνημόνιο, με αφορμή την προειδοποίηση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ότι εάν η χώρα μας οδηγηθεί σε αύξηση του δημόσιου χρέους, θα προκύψουν δυσάρεστες δημοσιονομικές καταστάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

“Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα δε θα οδηγηθεί ούτε σε νέα μνημόνια, ούτε σε νέους φόρους. Για αυτό ακολουθούμε μία λελογισμένη πολιτική, προκειμένου και να στηρίξουμε τους ανθρώπους απέναντι στις ανατιμήσεις αλλά και να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ώστε όταν αυτός ο κύκλος θα κλείσει να συνεχίσουμε στη δυναμική ανάπτυξης”.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε άλλωστε πολλές φορές με διαφορετικούς τρόπους ότι: “Ειλικρινά, κάνουμε αυτό που μπορούμε και που επιτρέπουν οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας”.

Δήλωσε επίσης ότι αντίπαλος της κυβέρνησης δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά η ακρίβεια και η αγανάκτηση των πολιτών. Αυτό βεβαίως δεν τον εμπόδισε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να πείσει τόσο τους απογοητευμένους δεξιούς ψηφοφόρους όσο και τους πασοκογενείς που είχαν στηρίξει το 2019 τη ΝΔ, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει από το 2014 και το 2015.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ σχολιάζοντας ότι: “Είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανεμούριο. “Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι: “Ενώ από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, με περισσή αυταρέσκεια, είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού κάθε μέτρο που έρχεται, κάθε ευρώ που ελαφρύνει τον πολίτη είναι θετικό και αυτοί θα τον ψηφίζουν όπως τόνισε, λίγο αργότερα άλλαξε θέση. Συγκεκριμένα, ενώ είχαν πει ότι θα ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Τσίπρας -για μια ακόμη φορά- φάνηκε συνεπής στην ασυνέπειά του.”

Σχολίασε επίσης ότι: “Έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη και με αυτό να συμβαίνει τριγύρω μας, ο κ Τσίπρας μιλάει ακόμα για «ακρίβεια Μητσοτάκη», και όπως πριν από λίγο καιρό μιλούσε για «πανδημία Μητσοτάκη». Ζητά «να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα», μιλάει με μεγάλη ευκολία για δισεκατομμύρια προκειμένου να εκμεταλλευτεί την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και να δηλητηριάσει ακόμη περισσότερο τη σκέψη τους.”

Και κατέληξε: “Είναι ίδιος και απαράλλακτος με το Τσίπρα στις πλατείες, στα τρακτέρ, με του Τσίπρα του «μ’ ένα νόμο και ένα άρθρο», με τον Τσίπρα του «όχι» που έγινε «ναι» και πολλών άλλων τέτοιων αξέχαστων στιγμών.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα