ΗΠΑ: Ο κορονοϊός καλπάζει αλλά ο Τραμπ δεν σκέφτεται lockdown

ΗΠΑ: Ο κορονοϊός καλπάζει αλλά ο Τραμπ δεν σκέφτεται lockdown
Τεστ κορονοϊού στις ΗΠΑ AP

Αδρανής και φοβική, στις τελευταίες της μέρες η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθεί τον κορονοϊό να διαλύει τις ΗΠΑ χωρίς να παίρνει κανένα δραστικό μέτρο.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν υποστηρίζει την επιβολή νέου lockdown ούτε τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων για να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση του θανατηφόρου κορονοϊού, όπως δήλωσε την Πέμπτη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες οι μολύνσεις καταγράφονται σε αριθμούς-ρεκόρ στις ΗΠΑ.

Ο Πενς έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια ενημέρωσης της ομάδας δράσης κατά του κορονοϊού, στην οποία επισήμανε επίσης τα αυξανόμενα ποσοστά των θετικών διαγνωστικών τεστ σε παναμερικανικό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ ο κορονοϊός στις ΗΠΑ καλπάζει. Την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες οι θάνατοι από τη νόσο που καταγράφησαν σ’ ένα 24ωρο ξεπέρασαν τους 2000.

Τέλος, ούτε η διοίκηση Μπάιντεν αναμένεται να στραφεί στη λύση του γενικού λοκ-ντάουν (σε παναμερικανικό επίπεδο) διότι το θεωρεί καταστροφικό για την αμερικανική οικονομία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα