Θεσσαλονίκη: Εικαστικές δημιουργίες καραντίνας στη Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη: Εικαστικές δημιουργίες καραντίνας στη Νέα Παραλία
Το Γυάλινο Περίπτερο που φιλοξενεί την έκθεση. ΑΠΕ ΜΠΕ

Όσοι περπατούν στη Νέα Παραλία Θεσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν έργα τέχνης στο Γυάλινο Περίπτερο.

Τριάντα πέντε καλλιτέχνες παίρνουν μέρος στην έκθεση «Επίμονη τέχνη» που παρουσιάζεται στο Γυάλινο Περίπτερο, στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη κυρίως, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας- που δημιούργησαν τα έργα τους μέσα στην πανδημία.

«Κάποιες φορές δεν μπορείς να απεγκλωβιστείς από μια σκληρή πραγματικότητα. Η αρχή της καραντίνας ήταν για μένα ένα σοκ. Δεν μπορούσα να ζωγραφίσω. Από ένα σημείο και μετά αποφάσισα να “επαναστατήσω” με χρώμα», τονίζει η εικαστικός Χρύσα Μπαρτζόκα που πρότεινε στον Δήμο την έκθεση η οποία έγινε αποδεκτή.

Το ίδιο συνέβη στους περισσότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση. «Είναι όλα τα έργα εμπνευσμένα από την περίοδο που περάσαμε. Άλλος εμπνεύστηκε από το χρώμα και άλλος από την καταχνιά», σημειώνει η καλλιτέχνης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα βγάζουν ένα κλίμα αισιοδοξίας. «Αν δεν είμαστε αισιόδοξοι δεν υπάρχει εξέλιξη», τονίζει η κα Μπαρτζόκα.

Η έκθεση «Επίμονη Τέχνη» είχε προγραμματιστεί αρχικά να μείνει στο Γυάλινο Περίπτερο του Κήπου των Γλυπτών τον Φεβρουάριο, πήρε παράταση όλο τον Μάρτιο και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ταυτόχρονα με την έκθεση στο Γυάλινο Περίπτερο, αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση της αντιδημαρχίας Πολιτισμού με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών για αξιοποίηση των ΚΑΦΑΟ, όπως και μια συνεργασία με εταιρεία χρωμάτων ώστε να γίνουν έργα τέχνης σε μεγάλους τοίχους κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα