Τραμπ: Θα απειλούσα τη Ρωσία με πυρηνικά υποβρύχια αν ήμουν πρόεδρος”

Τραμπ: Θα απειλούσα τη Ρωσία με πυρηνικά υποβρύχια αν ήμουν πρόεδρος”
Ντόναλντ Τραμπ ap

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε συνέντευξή του πως εάν ήταν εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ θα απειλούσε τη Ρωσία με πυρηνικά υποβρύχια.

Εάν ήταν ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα απειλούσε την Ρωσία με πυρηνικά υποβρύχια, ανέφερε σε συνέντευξη του Fox Business την Δευτέρα.

Ο Τραμπ ηττήθηκε στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος και έχει αναλάβει την διαχείριση της αμερινικής πολιτικής αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Είμαστε μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη (από τη Ρωσία). Έχουμε τα καλύτερα υποβρύχια στον κόσμο, τα πιο ισχυρά που κατασκευάστηκαν ποτέ” ανέφερε ο Τραμπ.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν πράγματι τον πιο ισχυρό υποβρύχιο στόλο παγκοσμίως. Τα πυρηνικά υποβρύχια διαθέτουν την πιο εξελιγμένη και ταυτόχρονα ακριβή τεχνολογία και γι’ αυτό οι χώρες που διαθέτουν τέτοιου είδους υποβρύχια, είτε με τη δυνατότητα ρίψης βαλλιστικών πυραύλων είτε χωρίς, είναι μόλις έξι.

Η χώρα που κυριαρχεί είναι οι ΗΠΑ με σύνολο 68 πυρηνικών υποβρυχίων ενώ ακολουθούν η Ρωσία με 29, η Κίνα με 12, το Ηνωμένο Βασίλειο με 11, η Γαλλία με 8 και η Ινδία με 1.

Ο ίδιος είχε τοποθετήθεί και στο παρελθόν αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία από τον διαδοχό του υποστηρίζοντας πως “Εάν είχε γίνει σωστή διαχείριση, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να συμβεί η κατάσταση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία”

Γνωρίζω πολύ καλά τον Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν θα είχε κάνει ποτέ, υπό τη διοίκηση Τραμπ, αυτά που κάνει τώρα, σε καμία περίπτωση” είχε τονίσει στις 22 Φεβρουαρίου ο Τραμπ στον απόηχο της διαταγής του Ρώσου προέδρου να αναπτύξει στρατεύματα σε δύο αυτονομιστικές ζώνες της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα