Βρετανία: Προειδοποίηση για “συνετή χρήση νερού” ενόψει ξηρασίας

Βρετανία: Προειδοποίηση για “συνετή χρήση νερού” ενόψει ξηρασίας
Κόσμος περπατά κάτω από το London Eye στο Λονδίνο 2022 Alessandra Tarantino/AP Photo

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προτρέπει τους Βρετανούς να "χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση" καθώς θεσπίζονται τα αρχικά στάδια των σχεδίων ξηρασίας. Έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Ομάδας Ξηρασίας.

Αντιμέτωπη με μία παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας φαίνεται πως είναι η Μεγάλη Βρετανία, σημάνοντας συναγερμό σε όλη τη χώρα και παροτρύνοντας τους πολίτες να “χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση“.

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου η Εθνική Ομάδα Ξηρασίας πραγματοποίησε μια έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη (26/07), εν μέσω ανησυχίας ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί ξηρασία τις επόμενες εβδομάδες, εάν ο ζεστός και ξηρός καιρός επιμείνει στη χώρα.

Η ομάδα, όπως αναφέρει ο Independent, συνεδριάζει συνήθως δύο φορές το χρόνο, μία την Άνοιξη και άλλη μία το Φθινόπωρο για να αξιολογήσει την κατάσταση των υδάτινων πόρων στο μέλλον και τυχόν κινδύνους που αφορούν την παροχή νερού και το περιβάλλον.

Ο Harvey Bradshaw, εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Ξηρασίας, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περιορισμούς στη βασική και απαραίτητη χρήση του νερού, εξηγώντας ότι οι ομάδες της περιβαλλοντικής υπηρεσίας εφαρμόζουν τα πρώτα στάδια των σχεδίων για την ξηρασία σε πολλά μέρη της Αγγλίας, με στόχο την προστασία της πρόσβασης των ανθρώπων σε νερό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα