Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Άνεμοι έως 6 -7 μποφόρ στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά νότια

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη τα 6-7 μποφόρ

 

Την Τετάρτη θα έχουμε σταδιακή μεταβολή του καιρού και στην ανατολική χώρα, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρειο Εύβοια, πρόσκαιρα στο Ιόνιο, από τις απογευματινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Σταδιακή ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο τοπικά σε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδικές βροχές

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου..

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/11/1899 βραδινή θύελλα έπληξε την Αττική με θύματα και πλημμύρες Το 1955 είχαμε τριήμερη κακοκαιρία που προκάλεσε πλημμύρες στην Αθήνα ενώ από ανεμοστρόβιλο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στη Σαλαμίνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα