Καιρός: Παραμένει το κρύο – Βροχές και χιόνια στα ανατολικά

Καιρός: Παραμένει το κρύο – Βροχές και χιόνια στα ανατολικά
Χιονοπτώσεις EUROKINISSI

Διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Βροχές και χιονοπτώσεις από τα 400 μέτρα στην ανατολική χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από τα 400 μέτρα

• Η θερμοκρασία σε τιμές κατά 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Τετάρτη εξασθένηση των φαινομένων ενώ από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι, στα παραθαλάσσια κυρίως, της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν, θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με μέγιστη τιμή στα ανατολικά τους 11 με 12 βαθμούς και στη Δυτική Ελλάδα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, που τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα στις 22/3/1909 εκδηλώθηκε χιονοθύελλα στην Αττική. — Το 1962 προκλήθηκαν καταστροφές από ξαφνικές πλημμύρες στις Σέρρες λόγω απότομης αύξησης της θερμοκρασίας. — Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με μεγάλο αριθμό κεραυνών στην Ήπειρο, Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο. — Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική με 55 χιλιοστά βροχής στο Θησείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα