ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν γνωστοποιούνται φέτος οι μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν γνωστοποιούνται φέτος οι μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου
Η Κατερίνα Παπανάτσιου Eurokinissi

Ερώτηση κατέθεσαν στην Βουλή 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρώτη υπογράφουσα την Κ. Παπανάτσιου.

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μη δημοσιοποιήσει ούτε και φέτος τα ονόματα των οφειλετών στο Δημόσιο που τα χρέη τους ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ. Αυτό επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως τονίζουν στην ερώτησή τους «τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, όταν αυτές υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά σε δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους». Θυμίζουν επίσης πως «τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της Πανδημίας, το μέτρο αυτό βρέθηκε σε αναστολή. Αν και οι ευθύνες της Κυβέρνησης σχετικά με τη μη επαρκή στήριξη των πολιτών και επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, διόγκωσαν τα χρέη τους, εν τούτοις η αναστολή δημοσίευσης είχε μία λογική».

Σημειώνουν ότι η κυβερνητική απόφαση «προκαλεί ερωτηματικά τα οποία ζητούν διευκρινήσεις». Έτσι ρωτούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών «ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή δημοσίευσης των προβλεπόμενων από το νόμο λιστών των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου και μάλιστα την τελευταία στιγμή;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα