Η “εκτός γραμμής” εκδίκηση του Άδωνι για Παπακώστα

Η “εκτός γραμμής” εκδίκηση του Άδωνι για Παπακώστα
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Η δήλωση έκπληξη της Ντόρας για την Γεροβασίλη.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε χτες να σχολιάσει την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, αρνήθηκε να κάνει ονομαστικές αναφορές για τον ανασχηματισμό αρκούμενος να τονίσει μόνο ότι «όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρενέβη μέσω twitter επί προσωπικού για την είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με φόντο τον ανασχηματισμό υπενθύμισε τις κόντρες του με την Κατερίνα Παπακώστα όσο η τελευταία ήταν ακόμα στη ΝΔ και εμφανίστηκε «δικαιωμένος» για τη στάση του απέναντί της. «Η @kpapakosta σταθερά με κατηγορούσε ως παράγοντα που δυσκολεύω τη νίκη της ΝΔ επί του Σύριζα. Ζητούσε να εξαφανισθώ από την πρώτη γραμμή, διότι «ανησυχούσε» για την παράταξη. Σήμερα όλοι κατάλαβαν γιατί με κατηγορούσε τόσο. Ήμασταν απλώς πολιτικοί αντίπαλοι….» έγραψε στο twitter ο κ. Γεωργιάδης.

Σε αντίθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ αυτό στο οποίο κυρίως εστιάζουν στο Μοσχάτο είναι ότι τελικώς στον ανασχηματισμό αυτό τα στελέχη των βασικών υπουργείων που «ευθύνονται για την κατάντια της χώρας» -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- παραμένουν αμετακίνητα.

Πάντως στη ΝΔ δείχνουν διάθεση «με το καλημέρα» να ανοίξουν μέτωπο με το νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Την αρχή την έκανε η Μαρία Σπυράκη η οποία σε ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις έθεσε θέμα «σοβαρών αμφιβολιών» της ΝΔ ως προς το αν ο κ. Καλογήρου από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης μπορεί να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή fora σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Το επιχείρημα που προβάλλει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είναι με αφορμή την υπόθεση Σακκά (είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «συνομωσία πυρήνων της φωτιάς», αλλά αθωώθηκε) ότι ο κ. Καλογήρου «έχει εκπροσωπήσει και έχει υπερασπιστεί και εκτός δικαστικών αιθουσών -θέλω να το ξαναπώ αυτό: και εκτός δικαστικών αιθουσών- καταδικασμένους για τρομοκρατία». Μάλιστα στο πνεύμα του σχολίου της Μαρίας Σπυράκη κινήθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων έκανε και μια δήλωση έκπληξη ευχόμενη μέσω twitter καλή επιτυχία στην Όλγα Γεροβασίλη «στο δύσκολο έργο που ανέλαβε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα