Οικονόμου για Ακάρ: Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

Οικονόμου για Ακάρ: Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME

Η κυβέρνηση, μέσω του Γιάννη Οικονόμου, διέψευσε για ακόμη μία φορά τα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε την Παρασκευή τα περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου παραπέμποντας και στη δήλωση Παναγιωτόπουλου: “Υπήρξε μια δήλωση του υπουργού Άμυνας, του κ. Παναγιωτόπουλου χθες. Δεν έγινε, ούτε θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για τέτοιο θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Έγινε μια συνάντηση με τον κ. Ακάρ που αντικείμενο της ήταν πως το καλό κλίμα ανάμεσα στις χώρες θα μπορούσε να έχει και οικονομικά θετικά αποτελέσματα, ενόψει, μάλιστα, και της τουριστικής σεζόν. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις θέσεις μας για τη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία η χώρα δεν έχει μετακινηθεί και ούτε θα μπορούσε, προφανώς, να μετακινηθεί ποτέ”.

Όσο για τις χθεσινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά παρατήρησε ότι “προφανώς και δεν συμβαδίζουν τέτοιες πρακτικές με τον στόχο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων” και πρόσθεσε: “Η παραβίαση της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου δεν είναι κάτι που εξυπηρετεί. Έχουμε πει, όμως, ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες έμειναν σταθερές στις θέσεις τους, εκείνο που επισημάναμε είναι ότι οι τόνοι από την τουρκική πλευρά ήταν διακριτά διαφορετικοί.

Η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρούμε έναν τρόπο να ανταποκριθούμε στις κοινές προκλήσεις, που διαμορφώνονται μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο το δυνατόν πιο θετικά. Να αποφύγουμε τις εντάσεις στη Ν.Α Μεσόγειο. Από την άλλη πλευρά δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε εάν αυτό το κλίμα της συνάντησης θα επιβεβαιωθεί και από τις εξελίξεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα