Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε σε ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε σε ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ
Βομβαρδισμοί κτιρίων στο Τσερνίχιβ AP

Αμερικανός πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στους αμάχους που έπεσαν νεκροί από ρωσικά πυρά στο Τσερνίχιβ, όπως επιβεβαιώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τουλάχιστον 53 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε σε ρωσική επίθεση στην ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαίωσε αμέσως την ταυτότητα του Αμερικανού, ο οποίος είναι τουλάχιστον ο δεύτερος πολίτης των ΗΠΑ που σκοτώθηκε στη σύγκρουση, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Brent Renaud την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Ουκρανία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για εσάς πέραν αυτού», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία του Τσερνίχιβ ανέφερε στο Facebook ότι σημειώθηκε σφοδρή επίθεση πυροβολικού στην πόλη και ένας Αμερικανός πολίτης ήταν μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν.

Στο Τσερνίχιβ, πόλη βόρεια του Κιέβου, τουλάχιστον 53 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νεκροτομεία τις τελευταίες 24 ώρες καθώς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων αλλά και χερσαίων πυρών, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης στην ουκρανική τηλεόραση την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα