ΚΙΝΑΛ: Με Καμίνη, Μαργαρίτη και Χρηστίδη στις 3 πρώτες θέσεις το ψηφοδέλτιο επικρατείας
Με το Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση και τον Παύλο Γερουλάνο στην μη εκλόγιμη - προτελευταία, δόθηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
- 22 Ιουνίου 2019 19:44
Με τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση, όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, τον γραμματέα του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην τελευταία και τον Πάυλο Γερουλάνο στην προτελευταία, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.
Στη δεύτερη θέση είναι ο Θόδωρος Μαργαρίτης και στην τρίτη ο Παύλος Χρηστίδης.
Η σύνθεση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής είναι η εξής :
1. Γιώργος Καμίνης
2.Θεόδωρος Μαργαρίτης
3. Παύλος Χρηστίδης
4. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος
5. Χρύσα Αράπογλου
6. Κατερίνα Μπατζελή
7. Μανώλης Γλυνός
8. Ανδριάνα Αλεβίζου
9. Έφη Στεφοπούλου
10. Μαρία Καλλιδοπούλου
11. Παύλος Γερουλάνος
12. Μανώλης Χριστοδουλάκης
Βιογραφικά
1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ
Ο Γιώργος Καμίνης εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων το 2010 και επανεξελέγη το 2014. Την υποψηφιότητά του υποστήριξαν το ΠΑΣΟΚ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Αθήνα τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε την πόλη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018. Το 2003 εκλέχθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής Συνήγορος του Πολίτη. Επανεξελέγη το 2008. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων και επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή του εκδόθηκε στη Γαλλία, με αντικείμενο τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα και την Ισπανία. Έχει δημοσιεύσει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άρθρα και βιβλία με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.
2. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ από το 1980 έως το 1986. Συμμετείχε σε Κινήματα για την Ειρήνη και σε δίκτυα υπεράσπισης Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέλος του ΔΣ του δημοτικού Ραδιοφώνου της Αθήνας (1994-98). Αρθρογράφος στα ΝΕΑ και στην εφημερίδα των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Ακολούθησε την πορεία της Ανανεωτικής Αριστεράς από το ΚΚΕ ΕΣ, την ΕΑΡ, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2010 και μετά στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ως υπεύθυνος του τομέα Επικοινωνίας. Ασχολήθηκε ενεργά για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και για την συγκρότηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ το 2015. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και γραμματέας του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής πολιτικής.
3. ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Ο Παύλος Χρηστίδης γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1983 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Άργος και στο Ναύπλιο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2009 εργάζεται αρχικά ως συνεργάτης και στη συνέχεια στο δικό του δικηγορικό γραφείο. Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2014 ήταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ναυπλιέων. Τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Από τον Απρίλιο του 2018 κατέχει τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου στο Κίνημα Αλλαγής. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος είναι Έλληνας νομικός-δημοσιολόγος (Δρ. Συνταγματικού Δικαίου) με συμμετοχή στο δημόσιο βίο (πρ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και συγγραφέας. Από τις 26 Οκτωβρίου του 2011 έως τις 26 Νοεμβρίου του 2015 κατείχε τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έχει διατελέσει μέλος σε Επιτροπές Συνταγματικών Υποθέσεων, Προϋπολογισμού, Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Νομικών Θεμάτων, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Επιμόρφωσης και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Απρίλιος 2006 – Ιούνιος 2009).
5. ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ
Η Χρύσα Αράπογλου γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Βιολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Ασχολήθηκε επί 14 χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέχοντας θέσεις ευθύνης όπως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Πολιτισμού, Αντινομάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Το 2006 υπήρξε η πρώτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με το ΠΑΣΟΚ. Εκλέχτηκε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και συμμετείχε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς, στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στη διακομματική επιτροπή για την μετανάστευση και στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, (PABSEC).
6. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
Η Κατερίνα Μπατζελή κατάγεται από τη Λαμία. Σπούδασε Οικονομολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, στο Boston University. Έχει εργαστεί αλλά και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, επενδύσεων και ευρωπαϊκών υποθέσεων. Έχει εκλεγεί Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και Ευρωβουλευτής το 2004, ενώ έχει διατελέσει Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (2009-2012). Ως Συντονίστρια Πολιτικής Ομάδας για την Αγροτική Ανάπτυξη και Γεωργία, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των αγροτών και στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιπλέον, ήταν υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
7. ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΥΝΟΣ
Ο Μανώλης Γλυνός γεννήθηκε στη Ρόδο το 1961. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Αθηνών. Είναι γιος του αείμνηστου Στέλιου Γλυνού, χημικού – τεχνικού Διευθυντή της ΚΑΙΡ. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι ο μακροβιότερος και νεότερος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου, ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκε και λειτούργησε το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στη Ρόδο, ενώ υπήρξε πρωτεργάτης για τη λειτουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Επί των ημερών του λειτούργησαν τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όπως και τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Δ.Ο. Πρόνοιας, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης του Δήμου Ροδίων και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου. Τέλος, ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
8. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ίλιον. Έλκει την καταγωγή της από την Μεσσηνία και την Καβάλα. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κουκουβίνο, Οδοντίατρο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και Νομικά αποκτώντας μεταπτυχιακά διπλώματα στα Οικονομικά από το ΟΠΑ, στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το ΕΚΠΑ και στη Συγκριτική Γλωσσολογία. Σήμερα είναι υπ.Διδάκτωρ. Εργάζεται από το 2006 ως Καθηγήτρια Φιλολογίας στη Μέση και Νομική Εκπαίδευση. Υπηρετεί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αιρετή από το 2010 αρθρώνοντας δημόσιο λόγο με ήθος. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιλίου, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΚΕΔΕ και μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ. Είναι Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο Κίνημα Αλλαγής.
9. ΕΦΗ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Φυσικός αλλά γρήγορα μεταπήδησε από τους νόμους της φύσης στους νόμους του κράτους. Κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοικητική Επιστήμη και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (Παρίσι) για θέματα καλής νομοθέτησης. Εισηγήτρια για θέματα απλούστευσης διαδικασιών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Μάαστριχτ, Ολλανδία) καθώς και στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης. Στέλεχος της μονάδας στρατηγικού σχεδιασμού για έργα ΕΣΠΑ του υπουργείου διοικητικής ανασυγκρότησης. Μέλος της ολιγομελούς ομάδας που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1ο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 505εκ. ευρώ. Είναι τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης στο Κίνημα Αλλαγής. Γεννήθηκε το 1971, είναι παντρεμένη με τον Αριστόδημο Πνευματικάκη και έχουν 2 κόρες.
10. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η Μαρία Καλλιδοπούλου είναι εκπρόσωπος της γενιάς του «brain drain». Είναι δικηγόρος και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες σε διεθνή δικηγορική εταιρία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991 και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο. Αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολή Α.Π.Θ το 2014, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Α.Π.Θ και στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Στις Βρυξέλλες εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ σήμερα εργάζεται σε διεθνή Δικηγορική Εταιρία με ειδίκευση σε θέματα Δικαίου Ανταγωνισμού. Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση της γενιάς των νέων επιστημόνων που σπούδασαν ποιοτικά στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, συνέχισαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, δοκίμασαν την Ελληνική πραγματικότητα γιατί θέλουν να μείνουν και να προσφέρουν, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τους κρατήσει. Μια πολίτης που ακόμη και τώρα που εργάζεται στο εξωτερικό θέλει να συμμετέχει στα κοινά, να αναδείξει το σημαντικό στόχο της ενεργού συμμετοχής όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων εκείνων που βρίσκουν την αναγνώριση των κόπων τους εκτός Ελλάδος, και δηλώνουν τη διαθεσιμότητα τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.
11. ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα (1966). Σπούδασε Ιστορία (Williams College), απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης (Harvard) και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (MIT). Eργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation και στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays, και ως σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnger International.Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού. Επιπλέον το 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας (2008). Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (5η θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο της Αθήνας.
12. ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας. Αποφοίτησε το 2013 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) με βαθμό πτυχίου 9.12/10 ενώ απέκτησε το 2014 και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Πολιτική Οικονομία. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Τομέα Έργων της Datamed SA στην οποία εργάζεται από το 2015 και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Παράλληλα ήταν Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική Έρευνα» στο μάθημα «Πληροφορική Υγείας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
Η έντονη πολιτική του δράση ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου έχει υπάρξει μέλος Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και μετέπειτα Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΕΜΠ. Μετά τη λήψη του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του υπήρξε μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από το 2018 είναι Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και ο νεότερος Γραμματέας Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Ευρώπη καθώς και ο νεότερος Γραμματέας κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα.