Συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Τουρκία πρότεινε ο Ερντογάν στον Πούτιν

Συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Τουρκία πρότεινε ο Ερντογάν στον Πούτιν
Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν AP

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του στη Λβιβ ο Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία συνεχίζει να διαδραματίζει ρόλο διπλωματικού διαμεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας, εντείνοντας τις προσπάθειες και τις επαφές με τις δύο πλευρές θέλοντας να τις τοποθετήσει στο ίδιο τραπέζι.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνοντάς του μάλιστα συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τουρκικό έδαφος.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο, αλλά και για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια συνάντηση θα γινόταν μόνο με στόχο να σφραγίσει μια συγκεκριμένη συμφωνία.

Στην Ουκρανία ο Τσαβούσογλου – Συναντήθηκε με Κουλέμπα

Την ίδια ώρα, στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας βρέθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία μέρα μετά το ταξίδι του στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ.

Αυτή τη φορά συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για αυξημένες ελπίδες κατάπαυσης του πυρός, λέγοντας μάλιστα ότι πρότεινε παρακολούθηση ης διαδικασίας από ανθρωπιστικές ομάδες.

Τόνισε επίσης ότι το Κίεβο πρότεινε στην Τουρκία να γίνει μια από τις τρίτες χώρες που θα εγγυώνται την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο Κουλέμπα ανέφερε ότι η Ουκρανία και η Τουρκία θα εστιάσουν σε εργασίες για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ουκρανίας-Ρωσίας. Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες η Ουκρανία θέλει να φτάσει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφάλειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα