Οι ενεργές εστίες φωτιάς στην Πεντέλη

Οι ενεργές εστίες φωτιάς στην Πεντέλη
Oι ενεργές εστίες στην Πεντέλη, το πρωί της Τετάρτης 20/7, στις 09.00. Beyond

Το Beyond, μέσω της υπηρεσίας του FFIS, πρόσφερε εικόνα όσων συμβαίνουν αυτήν την ώρα στην Πεντέλη. Οι ενεργές εστίες προκαλούν τρόμο.

Εικόνα που έδωσε πριν λίγα λεπτά το Βeyond (κέντρο επιστημών παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεσκόπισης), αποκαλύπτει την πραγματική φρίκη όσων συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στην Πεντέλη.

O χάρτης που παρουσιάζεται, συνάδει με εκείνον που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. “Αυτή την ώρα υπάρχουν  διάσπαρτες εστίες σε όλη την κόκκινη περίμετρο και ενεργά μέτωπα εκεί που φαίνονται οι έντονες κόκκινες γραμμές, στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν  της Λεωφόρου Μαραθώνος. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς“.

Oι εστίες όπως εμφανίζονται από δορυφόρο. Beyond

 

Στην εικόνα που μόλις είδατε, είναι οι ενεργές εστίες φωτιάς στην Πεντέλη μετά την πυρκαγιά που ξεκίνησε την Τρίτη 19 Ιουλίου. “Την εικόνα κατέγραψε η Υπηρεσία ταχείας δορυφορικής ανίχνευσης ενεργών εστιών φωτιάς (Forest Fire Information System -FFIS) της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ -με χωρική ανάλυση 375m μέσω εικόνων VIIRS που λάβαμε στις κεραίες μας στις 00:30:35 και 01:21:36 (20-07-2022)“.

Στην ιστοσελίδα του Forest Fire Information System μπορείτε να παρακολουθείτε live τις εξελίξεις, με τις εστίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα