Malikah Shabazz: Πέθανε η κόρη του Malcolm X

Malikah Shabazz: Πέθανε η κόρη του Malcolm X
H Malikah Shabazz και ο Malcom X AP

Η Malikah Shabazz έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Η ίδια βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την κόρη της στο σπίτι της στο Μπρούκλιν.

Η Malikah Shabazz, κόρη του γνωστού Αμερικανού μουσουλμάνου ιερέα και ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Malcolm X, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 56 ετών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο CNN, η βρέθηκε αναίσθητη από την κόρη της στο σπίτι της στο Μπρούκλιν. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο θάνατος φαίνεται να οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Η Bernice King, κόρη του αείμνηστου Martin Luther King Jr., εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.

“Είμαι βαθιά λυπημένη για τον θάνατο της Malikah Shabazz. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένειά της, τους απογόνους της Dr. Betty Shabazz και του Malcolm X. Η Dr Shabazz ήταν έγκυος στη Malikah και τη δίδυμη αδερφή της, Malaak, όταν ο αδελφός Malcolm ήταν δολοφονήθηκε. Αναπαύσου εν ειρήνη, Malikah“, έγραψε η Bernice στο Twitter.

Η Malikah Shabazz είναι η μικρότερη από τις έξι κόρες του Malcolm X. Ο Malcolm X ήταν μια από τις πιο ισχυρές φωνές του αγώνα κατά του ρατσισμού, προτού δολοφονηθεί στη Νέα Υόρκη το 1965. Στις 21 Φεβρουαρίου του 1965, τρία ένοπλα μέλη του “Έθνους του Ισλάμ” τον εκτέλεσαν μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια των οπαδών του, στη διάρκεια μαχητικής ομιλίας στη Νέα Υόρκη[

Ο Malcolm X έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, αφού δύο από τους καταδικασμένους δολοφόνους του ακτιβιστή, ο Μοχάμεντ Αζίζ και ο Χαλίλ Ισλάμ, αθωώθηκαν. Ο Aziz και ο Islam πέρασαν περίπου δύο δεκαετίες στη φυλακή για τον πυροβολισμό του Malcolm X στις 21 Φεβρουαρίου 1965.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα