Xenia 2021: Ξεκινά η έκθεση τουρισμού με 320 εκθέτες και πολλές παράλληλες εκδηλώσει

Xenia 2021: Ξεκινά η έκθεση τουρισμού με 320 εκθέτες και πολλές παράλληλες εκδηλώσει

Στο πλαίσιο της Xenia 2021 θα πραγματοποιηθεί και πάλι το 5th International Hospitality Forum. Η έκθεση τουρισμού θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29/11,

To ερχόμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ξεκινά η έκθεση Xenia 2021, η μεγαλύτερη έκθεση για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία στη χώρα μας, με στόχο να συγκεντρώσει τον τουριστικό κόσμο της Ελλάδας μετά από δύο χρόνια.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29/11, θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo σε συνθήκες Covid Free. Στην Xenia θα συμμετέχουν 320 εκθέτες, επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και με προμηθευτές του επισιτιστικού κλάδου, των οποίων οι υπηρεσίες βρίσκουν εφαρμογή σε βασικούς τομείς λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Η έκθεση φιλοξενεί σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις (σεμινάρια, master classes, ανοιχτές συζητήσεις), που έχουν ως στόχο την παρουσίαση και προβολή των τάσεων στην διακόσμηση και στην κατασκευή, των τεχνολογικών εξελίξεων όσον αφορά την λειτουργικότητα του χώρου, αλλά και την εκπαίδευση επάνω στις νεότερες διαδικτυακές εφαρμογές και το ψηφιακό περιβάλλον.

Την πρώτη μέρα της Xenia θα πραγματοποιηθεί το 5ο Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας (5th International Hospitality Forum), που οργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Στο φόρουμ θα επιχειρηθεί η χαρτογράφηση της νέας τουριστικής πραγματικότητας στην μεταπανδημική περίοδο και θα αναλυθούν οι λύσεις για την επιτυχημένη προσαρμογή των ελληνικών ξενοδοχείων σε αυτή. Στο πλαίσιο του Φόρουμ κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών ξενοδοχειακών brands θα δώσουν το στίγμα της εποχής, ενώ προσωπικότητες που επικυριαρχούν στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, θα αποκρυπτογραφήσουν την επόμενη ημέρα της βιομηχανίας φιλοξενίας στην μετά-covid περίοδο.

Αναφερόμενος στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε ότι : «Το περιεχόμενο του φετινού Φόρουμ είναι και σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του κλάδου για όλες τις παγκόσμιες τάσεις της φιλοξενίας στη μετά-covid εποχή. Άλλωστε στην κορωνίδα των πλεονεκτημάτων του τοποθετείται η δυνατότητα να ακούμε τις απόψεις των ανθρώπων που δημιουργούν τις τάσεις διεθνώς. Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν έχουν μεγάλη αξία τόσο για τις σημερινές αβεβαιότητες που δημιουργεί η πανδημία όσο και για την ανάγκη ενός νέου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης που θα έχει στον πυρήνα του την έννοια της βιωσιμότητας».

Ο κ. Θανάσης Γαλούρης αντιπρόεδρος της FORUM AE που αποτελεί το χρυσό χορηγό του Φόρουμ τόνισε: «Η Χenia 2021 θα αποτελέσει την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους ανθρώπους του κλάδου και θα αναδείξει τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το νέο μοντέλο του ελληνικού Τουρισμού. Με τη συμμετοχή 320 εκθετών η premium έκθεση του ξενοδοχειακού κλάδου επανέρχεται δυναμικά και με ασφάλεια στο Metropolitan Expo, για να υποδεχθεί τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του ξενοδοχειακού, αλλά και ευρύτερου κλάδου του τουρισμού, σε συνθήκες Covid Free. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για να ανταπεξέλθουν οι ξενοδόχοι και γενικότερα οι επιχειρηματίες της φιλοξενίας στο απαιτητικό περιβάλλον της μετά-covid εποχής».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα