Ρωσία: Στρατιωτικός σκότωσε τρεις συναδέλφους του και εξαφανίστηκε

Ρωσία: Στρατιωτικός σκότωσε τρεις συναδέλφους του και εξαφανίστηκε
shutterstock

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε στρατιωτική βάση στη Ρωσία, από έναν στρατιωτικό ο οποίος διέφυγε. Ο δράστης ήταν μέλος ενός αποσπάσματος της βάσης, ο οποίος άρπαξε το όπλο ενός αξιωματικού.

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε στρατιωτική βάση στη Ρωσία, από έναν στρατιωτικό ο οποίος διέφυγε, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα σε επίθεση. Η διοίκηση της στρατιωτικής μονάδας και οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν μέτρα για να βρουν και να συλλάβουν τον δράστη”, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Interfax.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος) σε στρατιωτική βάση της περιοχής της Βορόνεζ, μιας πόλης στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει ότι ο δράστης ήταν στρατιώτης ενός αποσπάσματος της βάσης, ο οποίος άρπαξε το όπλο ενός αξιωματικού.

“Έχοντας στην κατοχή του το όπλο του αξιωματικού, (ο ύποπτος) διέφυγε”, διευκρίνισε ο στρατός, ενώ η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στο αεροδρόμιο “Baltimore” κοντά στην Βορόνεζ, σε ένα από τα διοικητικά κτίρια της βάσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Οκτώβριο του 2019, ένας νεοσύλλεκτος Ρώσος σκότωσε 8 ανθρώπους, ανοίγοντας πυρ σε στρατιωτική βάση στην Σιβηρία. Αυτός έγραψε στη συνέχεια σε ανοιχτή επιστολή του ότι η ενέργειά του αυτή προκλήθηκε από την “κόλαση” την οποία ζούσε λόγω των καψονιών που του έκαναν στον στρατό.

Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική στη Ρωσία και διαρκεί έναν χρόνο για τους άνδρες ηλικίας 18 ως 27 ετών, μολονότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού καταφέρνει να απαλλαγεί με διάφορα μέσα.

Τα καψόνια ήταν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον ρωσικό στρατό στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, αλλά η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο τα καψόνια παραμένουν μια συχνή πρακτική στον στρατό, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα