Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα θέλει να στείλει όπλα στη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα θέλει να στείλει όπλα στη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο Greg Baker/Pool via AP, File

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συμμάχους στο NATO ότι υπάρχουν ενδείξεις πως το Πεκίνο θα συνδράμει στη ρωσική εισβολή.

Το χθεσινό ρεπορτάζ των Financial Times, μαζί και οι ανησυχίες για την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία φαίνεται πως επιβεβαιώνονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην εμπλοκή του Πεκίνου στη ρωσική εισβολή και την προμήθεια όπλων στη Μόσχα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, καθώς και αρκετές χώρες της Ασίας, ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη Ρωσία, παρέχοντας στρατιωτική και οικονομική βοήθεια. Δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου την οποία μετέφεραν τα ξέρνα δίκτυα Reuters και FT, αναφέρει ότι το Πεκίνο έχει σηματοδοτήσει την έμπρακτη στήριξη της ρωσική εισβολής.

Το μήνυμα, που στάλθηκε σε διπλωματικό τηλεγράφημα και παραδόθηκε αυτοπροσώπως από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε επίσης ότι η Κίνα αναμένεται να αρνηθεί τα σχέδια αυτά, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, Δευτέρα, οι Financial Times, αποδίδοντας την πληροφορία σε άλλο Αμερικανό αξιωματούχο, αποκάλυψαν ότι η Μόσχα είχε ζητήσει από το Πεκίνο στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη βοήθεια από την έναρξη κιόλας της εισβολής της στην Ουκρανία.

Στην είδηση αυτή, το Πεκίνο, μέσω της πρεσβείας της Κίνας στις ΗΠΑ, απάντησε πως προτεραιότητα της χώρας είναι να εμποδίσει την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία να βγει εκτός ελέγχου.

“Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία είναι πράγματι ανησυχητική”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Λιου Πενγκγιού σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα