Κάιλ Ρίτενχαους: “Θυμός” Μπάιντεν για την απόφαση του δικαστηρίου

Κάιλ Ρίτενχαους: “Θυμός” Μπάιντεν για την απόφαση του δικαστηρίου
Κάιλ Ρίτενχαους AP

Οι ένορκοι του δικαστηρίου έκριναν αθώο τον Κάιλ Ρίτενχαους. "Πολλοί νιώθετε θυμωμένοι και ανήσυχοι, το ίδιο και εγώ", αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε από τους ενόρκους ο Κάιλ Ρίτενχαους, ο έφηβος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο άνδρες, ενώ τραυμάτισε έναν τρίτο, στο περιθώριο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, τον Αύγουστο του 2020, στην Κενόσα.

Οι δώδεκα ένορκοι στην ετυμηγορία τους, μετά από τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων, τον έκριναν αθώο και για τις πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε: δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο για απερίσκεπτη διακύβευση της ασφάλειας.

Ο 18χρονος, ο οποίος κινδύνευε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δήλωνε ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα όταν πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά τη διάρκεια των χαοτικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Γουισκόνσιν, στις 25 Αυγούστου 2020.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δηλώνει θυμωμένος με την απόφαση του δικαστηρίου ενώ καλεί τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους ειρηνικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καθώς η ετυμηγορία της Κενόσα θα αφήσει πολλούς Αμερικανούς με αισθήματα θυμού και ανησυχίας, μεταξύ αυτών και μένα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο δικαστής μίλησε. Δουλεύω προκειμένου να τηρήσω την υπόσχεσή μου να φέρω τους Αμερικανούς κοντά, διότι πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι ισχυρότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να γιατρέψουμε τις πληγές αυτής της χώρας μέσα σε μια νύχτα, αλλά παραμένω σταθερός στην δέσμευσή μου να κάνω όσα περνούν από την εξουσία μου προκειμένου να διασφαλίσω ότι κάθε Αμερικανός αντιμετωπίζεται ίσα, με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια υπό τον νόμο.

Σας καλώ όλους να εκφράσετε τις απόψεις σας ειρηνικά, τηρώντας τους κανόνες των νόμων. Η βία και η καταστροφή περιουσίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατία μας. Ο Λευκός Οίκος και οι Ομοσπονδιακές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με το γραφείο του κυβερνήτη Ίβερς και προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Μίλησα και ο ίδιος μαζί του αυτό το απόγευμα και προσέφερα την πλήρη στήριξή μου προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα