Γκάγκα: Οι ανεμβολίαστοι κολλάνε έως 20 φορές περισσότερο σε σύγκριση με εμβολιασμένους

Γκάγκα: Οι ανεμβολίαστοι κολλάνε έως 20 φορές περισσότερο σε σύγκριση με εμβολιασμένους
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα eurokinissi

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μίλησε για την τεράστια σημασία του εμβολιασμού, καθώς το σύστημα υγείας επιβαρύνεται λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι η πανδημία του κορονοϊού πλέον πλήττει τον ανεμβολίαστο πληθυσμό, τονίζοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία της τήρησης των μέτρων, αλλά και του εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι “τα κρούσματα είναι έως και τριπλάσια από πέρυσι, όμως οι νοσηλευόμενοι είναι λιγότεροι”.

“Αυτό δείχνει τη μεγάλη δυνατότητα του εμβολιασμού να προλάβει. Κατά πλειονότητα όσοι εμβολιασμένοι προσβάλλονται από τον ιό, δεν έχουν συμπτώματα και δεν εκδηλώνουν βαριά νόσο”, ανέφερε.

Σχετικά με την αναφορά που η ίδια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή και η οποία έγινε αντικείμενο παρερμηνείας, η ίδια δήλωσε:

“Υπήρξε μια παραδρομή του λόγου. Σε μία φράση αντί να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανεμβολίαστοι, είπα εμβολιασμοί. Και αμέσως μετά ανέφερα ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο, σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους”.

“Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας, να κάνουμε τεστ όπου και όταν χρειάζεται. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την πρώτη δόση και όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες να κάνουν την τρίτη δόση”, κατέληξε η κα. Γκάγκα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα