Αναβολές χειρουργείων: Κραυγή αγωνίας από μητέρα βρέφους

Αναβολές χειρουργείων: Κραυγή αγωνίας από μητέρα βρέφους
Μονάδα ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία eurokinissi

"Ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα κορονοϊού και δεν έκαναν τίποτα για να εξοπλίσουν τα νοσοκομεία" καταγγέλλει μία μητέρα 14μηνου βρέφους που παλεύει ήδη 8 μήνες να χειρουργηθεί το κωφό παιδί της..

Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega μίλησε η κ. Αλίκη Στυλιαρά από το Μεσολόγγι, μητέρα ενός βρέφους 14 μηνών που αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Ωστόσο, λόγω των δυσμενών εξελίξεων που επιφέρει ο κορονοϊός και την ανεπάρκεια των νοσοκομείων, τα χειρουργεία αναβάλλονται, με την μητέρα να αγωνιά για τον χαμένο χρόνο που μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού της.

“Το παιδάκι μου έχει διαγνωστεί με νευροαισθητήρια βαρηκοΐα από 6 μηνών, πρακτικά κώφωση. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε εμφυτευτεί ήδη το παιδί και θα είχε ξεκινήσει ο αγώνας αποκατάστασης της ομιλίας του, γιατί δεν είναι μόνο να ακούσει αλλά να αναπτύξει και ομιλία. Έχει φτάσει 14 μηνών και όχι μόνο δεν έχει εμφυτευτεί ακόμα το παιδί μου, αλλά δεν το βλέπω να εμφυτεύεται άμεσα με τα lockdown, με τα μέτρα” είπε η μητέρα λίγο πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

“Ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα κορονοϊού και δεν έκαναν τίποτα για να εξοπλίσουν τα νοσοκομεία. Ποια είναι η λύση; Άσε τον κόσμο έξω από τα χειρουργεία, άσε ένα παιδάκι 14 μηνών που δεν μπορεί να ακούσει την φωνή μου, που κάθε βράδυ τον νανουρίζω και με βλέπει απλά να κουνάω τα χείλη μου. Μην αφήνετε απέξω τα παιδιά που χρειάζονται κοχλιακά εμφυτεύματα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος” είπε μεταξύ άλλων η μητέρα.



Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα