Διάσπαρτες φωτιές σε όλη τη χώρα – Ανησυχία για τα μέτωπα σε Ρέθυμνο και Ηλεία

Διάσπαρτες φωτιές σε όλη τη χώρα – Ανησυχία για τα μέτωπα σε Ρέθυμνο και Ηλεία
Μάχη των Πυροσβεστών - ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ -

Και δεύτερο πύρινο μέτωπο στο Ρέθυμνο, στην περιοχή Κόρακα, τη στιγμή που μαίνεται η φωτιά στον Άγιο Βασίλειο. Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Ηλεία, την Πτολεμαΐδα, τον Ταΰγετο, την Αργολίδα και τα Κύθηρα.

Πολλά και διάσπαρτα πύρινα μέτωπα καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, με ένα νέο μέτωπο στο Ρέθυμνο να προκαλεί την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε και στον Κόρακα, νότια του Ρεθύμνου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει σταλεί και ένα Mi8.

Την ίδια ώρα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ημιορεινή περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημαντικός αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων όλου του νησιού μάχεται τις φλόγες, και αυτή την ώρα δεν υπάρχει αυτή κίνδυνος και για τα δύο χωριά. Προηγουμένως είχε γίνει προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στα ογδόντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με to ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Αυτή την ώρα 17 οχήματα βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και δεκάδων πυροσβεστών.

Η φλόγες οι οποίες τροφοδοτούνται από τον ισχυρό άνεμο που πνέει στην περιοχή, κατακαίουν γεωργική αγροτική έκταση και μέρος χορτολιβαδικής και όπως είπε ο κ. Ταταράκης, «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».

Φωτιά στο Ρέθυμνο Creta Post

Από πλευράς του Δήμου 20 υδροφόρες συμμετέχουν στην κατάσβεση ενώ στις προσπάθειες τις επίγειες βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Κέρκυρα

Πιο συγκεκριμένα, πλέον στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 4 Α Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δύο μέτωπα στην Ηλεία

Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα μέτωπα μαίνονται στις περιοχές Λεβεντοχώρι και Σαβάλια.

Μέτωπα και στην Αργολίδα

Φωτιά στη Νέα Κίο Ναυπλίου, αλλά και στο Άργος, εκδηλώθηκε νωρίτερα, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτωπο στο Άργος εκδηλώθηκε σε καλλιεργήσιμη έκταση δίπλα σε φανοποιείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το argolikeseidhseis.gr, επί τόπου βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ενώ η εικόνα της φωτιάς αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη.

Πυρκαγιά στην Αργολίδα argolikeseidhseis.gr

Φωτιά σε Πτολεμαΐδα, Ταΰγετο και Κύθηρα

Την ίδια ώρα, πυρκαγιές ξέσπασαν σε τρεις ακόμη περιοχές. Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε στην Ξυλόλιμνη Πτολεμαΐδας, στον Ταΰγετο και στα Φράτσια Κυθήρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα