Συνελήφθη 27χρονος στην Τρίπολη ως μέλος του ISIS

Συνελήφθη 27χρονος στην Τρίπολη ως μέλος του ISIS
Παρέμβαση της αστυνομίας σε κτίριο στο Μεταξουργείο Eurokinissi

Τη συμμετοχή στον ISIS ενός 27χρονου από το Τατζικιστάν, ο οποίος συνελήφθη μετά από τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην Τρίπολη, εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στη σύλληψη ενός 27χρονου από το Τατζικιστάν προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, ύστερα από τυχαίο έλεγχο αστυνομικών στην Τρίπολη, όπου ανακάλυψαν πως σε βάρος του είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από τις Αρχές της χώρας του, κατηγορούμενος ως τζιχαντιστής και για συμμετοχή στον ISIS.

Ο 27χρονος είχε έλθει στη χώρα μας μέσω Λέσβου από το 2017, μαζί με την σύζυγό του και τα τέσσερά τους παιδιά και ζούσαν στην Τρίπολη Αρκαδίας όπου διέμεναν σε μισθωμένο διαμέρισμα από ΜΚΟ.

Μάλιστα ο 27χρονος είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο ως πολιτικά διωκόμενο πρόσωπο στην πατρίδα του. Σημειώνεται ότι ουδέποτε η Αντιτρομοκρατική και γενικότερα οι ελληνικές Αρχές είχαν βρει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του από διασταύρωση που είχαν πραγματοποιήσει, ούτε είχαν λάβει ποτέ αντίστοιχη ενημέρωση από άλλες Υπηρεσίες συμμαχικών χωρών που να υποδείκνυαν το συγκεκριμένο πρόσωπο ως επικίνδυνο ή ύποπτο για εξτρεμιστική δράση.

Ο ίδιος υποστηρίζει στις ελληνικές Αρχές πως επειδή η σύζυγός του είναι αδελφή του ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν, έχουν πέσει θύματα σκευωρίας και πολιτικής εξόντωσης από το καθεστώς της χώρας του που τους καταδιώκει και υποστηρίζει επίσης, ότι μηχανεύτηκαν οι συμπατριώτες του αυτή την κατηγορία για να εκδώσουν σε βάρος του διεθνές ένταλμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές θα ζητήσουν διευκρινήσεις από το Τατζικιστάν για τον 27χρονο, αναγκαστικά εκτέλεσαν το ένταλμα αφού είχε εκδοθεί και η συνέχεια θα δοθεί μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης όπου το Τατζικιστάν θα χρειαστεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, αλλιώς ο 27χρονος δεν θα εκδοθεί στη χώρα του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα