Σπιτικό λικέρ ροδάκινο
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, με λίγο πάγο, ή με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο οποίο θα βάλετε λίγη ποσότητα λικέρ.
- 17 Αυγούστου 2018 20:34
Υλικά
1 λίτρο βότκα
750 γρ. ροδάκινα
350 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλέγουμε ώριμα ροδάκινα. Αφού τα πλύνουμε και αφαιρέσουμε το κουκούτσι, κόβουμε τη σάρκα τους σε φέτες. Τις λιώνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι πιέζοντας έτσι ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό και πολτό. Μεταφέρουμε την πούλπα του ροδάκινου σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Προσθέτουμε τη βότκα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου έναν μήνα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, το κουνάμε πάνω κάτω.
Μετά από έναν μήνα, μεταγγίζουμε το σπιτικό μας ποτό σε μπουκάλια, με τη βοήθεια ενός φίλτρου. Κλείνουμε τα μπουκάλια και τα τοποθετούμε σε σκοτεινό χώρο για έναν ακόμη μήνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY