Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με 8 νεκρούς

Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με 8 νεκρούς
@2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο, στο Βόρειο Πακιστάν. Τριάντα εννέα επιβάτες νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Λεωφορείο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί και 30 Κινέζοι μηχανικοί, με προορισμό το Άνω Κοχιστάν -στο Βόρειο Πακιστάν-, για εργασίες στο φράγμα Dasu έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, το πρωί της Τετάρτης (14/7). Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους οκτώ, μεταξύ των οποίων έξι ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Στα θύματα της επίθεσης, σύμφωνα με τον Independent, ανήκουν επιπλέον ένας ντόπιος και δύο μέλη παραστρατιωτικής ομάδας ασφαλείας που συνόδευαν τους μηχανικούς. Όπως αναφέρει το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων ‘Xinhua’, πιθανότατα ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς 39 άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, ανέφερε στο Reuters, πως το λεωφορείο έπεσε σε βαθιά χαράδρα αμέσως μετά την έκρηξη, ενώ οι Αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, μόλις κατέφθασαν στο σημείο.

@2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέχρι στιγμής αγνοούνται ένας Κινέζος μηχανικός και ένας στρατιώτης.

Οι Αρχές ενημέρωσαν πως οι τραυματισμένοι έχουν μεταβιβαστεί σε κοντινό νοσοκομείο. Σε δήλωση που παραχώρησε αναπληρωτής αρμοστής του Άνω Κοχιστάν, Arif Khan Yousafzai, τόνισε πως τα αίτια του περιστατικού βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ πρόσθεσε πως είναι δύσκολο για αυτούς να βρουν πληροφορίες για το συμβάν, καθώς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν στη περιοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα