Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε προετοιμάζει για κάθε μέλλον

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε προετοιμάζει για κάθε μέλλον

Μάθε τι σημαίνει #Futureproof στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάτι που είναι πυρίμαχο, χρησιμοποιούμε στα αγγλικά τη λέξη fireproof. Και αν κάτι είναι αλεξίσφαιρο και προστατεύει από τις σφαίρες, τότε λέμε ότι είναι bulletproof. Τι μπορεί όμως να σημαίνει το Futureproof και γιατί είναι σημαντικό για την επαγγελματική μας εξέλιξη;

Ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, του οποίου ηγείται η τεχνολογική πρόοδος. Και η απρόβλεπτη φύση των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία πρόβλεψης του μέλλοντος. Έτσι, λοιπόν, όταν κάνουμε futureproofing σημαίνει ότι διασφαλίζουμε πως ό,τι κάνουμε θα συνεχίσει να είναι χρήσιμο ή επιτυχημένο και στο μέλλον, παρά τις όποιες αλλαγές στο επαγγελματικό τοπίο.

Και μια καριέρα σε ένα πεδίο που προσφέρει την πολυπόθητη εργασιακή ασφάλεια και την δυνατότητα εξέλιξης και ευελιξίας σε έναν κορυφαίο κλάδο, αποτελεί το όνειρο κάθε σπουδαστή και αποτελεί και την ουσία του futureproof. Μπορεί να μιλάμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, όμως το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη, μας υπενθυμίζει πως το παρελθόν και το παρόν έχουν εξίσου μεγάλη σημασία όταν πρόκειται για την επαγγελματική αποκατάσταση.


Τι σημαίνει λοιπόν Futureproof για το Deree;

#futureproof: Σημαίνει να θωρακίζεις τους μαθητές και τους αποφοίτους σου με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανό μέλλον. Καθώς εξελίσσεται η αγορά εργασίας, η εκπαίδευση πρέπει να εξελίσσεται μαζί της και να βοηθά τους μαθητές και τους μελλοντικούς εργαζόμενους να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία για να περιηγηθούν σε αυτό το περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο.

Αυτή τη φιλοσοφία ασπάζεται και το School of Graduate & Professional Education, η μεταπτυχιακή σχολή του Deree, που προσφέρει μεγάλη γκάμα ακαδημαϊκών επιλογών για Μεταπτυχιακές Σπουδές καθώς και Πιστοποιητικά Επαγγελματικών Σπουδών σε περιζήτητους κλάδους. Μεταξύ άλλων, στα δημοφιλέστερα Masters που επιλέγουν οι σπουδαστές, ανήκουν η Ψυχολογία με ειδίκευση σε (ΜΑ) Applied Educational Psychology, (MS) Organizational Psychology και (MS) Counseling Psychology & Psychotherapy, η Επικοινωνία με κατευθύνσεις (MA) Advertising Communications, (ΜΑ) Strategic Communication and Public Relations και (MA) in Digital Communication and Social Media, αλλά και το εξειδικευμένο πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (MA) in Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL) και το περιζήτητο μεταπτυχιακό (MS) in Data Science.

#futureproof: Σημαίνει να έχεις πίσω σου μία ιστορία ευελιξίας, αντοχής και συστηματικής υπέρβασης των δυσκολιών. Η μακρόχρονη ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από το 1875, μας αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να στηρίζεσαι στο παρελθόν σου και να προσανατολίζεσαι στο μέλλον, μέσω της διαρκούς καινοτομίας και της ευελιξίας σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.

#futureproof: Σημαίνει να ασπάζεσαι τις αξίες και το όραμα που έχεις ως κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός για τους μαθητές, τους φοιτητές και τους αποφοίτους και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, Pierce, Deree και Alba.

Έτσι, λοιπόν, στην έννοια #futureproof συγκλίνουν -και αυτήν απηχούν- όλες οι εκπαιδευτικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, από το σύνολο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, για φοιτητές ελληνικών δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που επιθυμούν να αποκτήσουν μία υποειδίκευση (minor) στο Deree και να ενισχύσουν το πτυχίο τους, ως τις υποτροφίες και την πολύτιμη πρακτική άσκηση σε κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα