Καινούργιου για Σεφερλή: Κι εγώ όταν πήγα με είχε κάνει “ρεζίλι”, αλλά εκείνη την ώρα γέλασα

Καινούργιου για Σεφερλή: Κι εγώ όταν πήγα με είχε κάνει “ρεζίλι”, αλλά εκείνη την ώρα γέλασα
Κατερίνα Καινούργιου Instagram / @katken85

Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε τα όσα είπε η Έλενα Ακρίτα στο 5ο επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7 για τον Μάρκο Σεφερλή. Ανέφερε πως συμφωνεί μαζί της στο γεγονός ότι έχουν αλλάξει πλέον οι εποχές και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα διεκδικούνται.

Τα όσα είπε η Έλενα Ακρίτα για τον Μάρκο Σεφερλή στο πέμπτο επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7, Έλενα Ακρίτα – The Podcast, σχολίασαν το πρωί της Πέμπτης (18/11) η Κατερίνα Καινούργιου και το πάνελ της εκπομπής “Super Katerina” στον Alpha.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η Έλενα Ακρίτα μίλησε αναλυτικά για τη δικαστική της διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή, ενώ παράλληλα άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά υπάρχουν όρια στη σάτιρα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί ένας ηθοποιός να εξευτελίζει μια γυναίκα για τα κιλά της”.

Σχολιάζοντας το απόσπασμα, η Κατερίνα Καινούργιου είπε σχετικά:

“Εγώ δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό. Έχω δει παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος που πάει στην παράσταση, γνωρίζει ότι ο μπορεί να σατιρίσει και το κοινό. Οπότε και η κυρία που θα πάει, ξέρει ότι μπορεί και να την σατιρίσει. Κι εγώ όταν πήγα με είχε κάνει “ρεζίλι”, με πείραζε. Μου έλεγε ότι δήθεν τα έφτιαξα με έναν πλούσιο και δεν πληρώνω εισιτήριο κλπ. Έχει αυτό το στυλ. Εγώ εκείνη την ώρα γέλασα, γιατί εμένα μου αρέσει το χιούμορ του Σεφερλή και δεν ένιωσα θιγμένη. Κατανοώ τις θέσεις και των δύο και βρίσκω ότι και οι δύο έχουν δίκιο σε αρκετά σημεία. Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που αγαπάει πολύ τον Μάρκο Σεφερλή και κόσμος που μπορεί να μην γελάει με αυτό το χιούμορ. Βέβαια, είπε κάτι σωστό η κ. Ακρίτα. Ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα διεκδικούνται”.

Δεν θα μιλήσω για τον Μάρκο Σεφερλή, γιατί δεν έχω δει παράστασή του. Αλλά ότι γενικά παλαιότερα, στις επιθεωρήσεις υπήρχαν προσβλητικά σχόλια από τους ηθοποιούς προς το κοινό, το έχω δει μπροστά μου, ως παιδάκι. Μπορεί να έλεγαν “τι γελάς εσύ μωρή χοντρή;” ή να σχολίαζαν τους γκέι. Εγώ αυτό, λοιπόν, το έχω δει τις δεκαετίες ’80 – ’90 και είναι πάρα πολύ άσχημο. Τώρα, αν συμβαίνει στην παράσταση του Σεφερλή, δεν το γνωρίζω”, συμπλήρωσε ο Γιάννης Πουλόπουλος που βρίσκεται στο πάνελ της εκπομπής.

Τι είπε η Ακρίτα για τον Σεφερλή στο Podcast της στο NEWS 24/7

“Μου είχε κάνει μια αγωγή ο Μάρκος Σεφερλής για ένα κείμενο-κριτική ή άποψη που είχα γράψει πριν δύο χρόνια περίπου στην εφημερίδα “Τα Νέα”, που εργαζόμουν τότε, όπου του καταλόγιζα το γεγονός ότι είναι ένας μεν ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος όμως βγάζει το γέλιο χλευάζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή αν θέλετε, παρουσιάζοντας κοινωνικές ομάδες ως γελοίες καρικατούρες, με τις οποίες μπορούμε μόνο να γελάσουμε και όχι να τους πάρουμε στα σοβαρά” υπενθύμισε η Έλενα Ακρίτα στο πέμπτο Podcast της στο NEWS 24/7.

Ακούστε το απόσπασμα:

“Και μιλάμε για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για τους γκέι συμπολίτες μας και συνανθρώπους μας, μιλάμε για άτομα που έχουν παραπανίσια κιλά και αυτό από μόνο του είναι αστείο, κατά την άποψη του Μάρκου Σεφερλή. Μιλάμε για άτομα που είναι κοντά, ψηλά, όμορφα, άσχημα, ό,τι κι αν σημαίνουν αυτές οι λέξεις […] Ένας εμφανισιακός ρατσισμός σε πάρα πολλά επίπεδα”, πρόσθεσε η δημοσιογράφος και σημείωσε:

“Ο κ. Σεφερλής έκανε μια αγωγή σε εμένα που έγραψα το κείμενο και στον Γιώργο Μαντέλα, διευθυντή της εφημερίδας των ‘Νέων’, όπου μας ζητάει από 100.000 ευρώ. Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι στην αγωγή αυτή ζητάει την προσωποκράτησή μας, δηλαδή να μας πιάσουνε και να μας βάλουν φυλακή, γιατί η λογοκρισία, κατά τον κύριο Σεφερλή, είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως ανεκτό, αποδεκτό και όποιος μπορέσει να γράψει με γνώμονα την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του λόγου, αυτός θα πρέπει να μπαίνει φυλακή”.

“Η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα, περιμένουμε περίπου σε οκτώ μήνες, αλλά αυτή είναι μια πολύ καλή περίπτωση για να μιλήσουμε για το περίφημο ‘έχει όρια η σάτιρα’; Σαφώς και έχει όρια η σάτιρα, σαφώς και πρέπει να έχει όρια η σάτιρα. Δεν είναι δυνατόν ένας ηθοποιός πάνω από τη σκηνή, να εξευτελίζει μια γυναίκα, επειδή έχει ‘περισσότερα κιλά’. Κανένας δεν το βρίσκει αστείο…”, τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Κάνε subscribe στο Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο Spotify για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις πρώτος το επόμενο επεισόδιο που έρχεται κάθε Τετάρτη, αποκλειστικά από το NEWS 24/7.

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts, Google Podcasts.

Διάβασε την Έλενα Ακρίτα και στη στήλη της στο NEWS 24/7.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα