Το Ιράν λανσάρει δικό του dating app με στόχο τον γάμο

Το Ιράν λανσάρει δικό του dating app με στόχο τον γάμο
@2021 shutterstock

To Iράν εγκαινιάζει πλατφόρμα γνωριμιών, η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια των προσπαθειών του κράτους να ενισχυθεί ο αριθμός των γάμων σε νέους.

Τη δευτέρα 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Ιράν, η παρουσίαση της εφαρμογής γνωριμιών, η οποία σχεδιάστηκε από έναν πολιτιστικό οργανισμό σε συνεργασία με τη κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή κρίθηκε απαραίτητη για να προωθήσει τον γάμο, εξαιτίας των υψηλών αριθμών σε διαζύγια, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Η εφαρμογή λέγεται “Hamdam” ή “Companion” και σύμφωνα με τους δημιουργούς της θα βοηθήσει τους νέους να βρουν το κατάλληλο σύντροφο για να έχουν έναν “βιώσιμο γάμο”. Η εφαρμογή θα έχει συγκεκριμένες λειτουργίες και θα βοηθάει στην εύρεση συντρόφων για αυτούς που είναι ελεύθεροι, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω βίντεοκλήσεων.

Στο Ιράν, σύμφωνα με το AP, υπάρχουν 13 εκατομμύρια άγαμοι νέοι, ηλικίας 18 έως 35 ετών. Στατιστικά δείχνουν πως το έτος 2019, η χώρα είχε 170.000 διαζύγια και περίπου 520.000 γάμους.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Mohammad Bagher Qalibaf, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δήλωσε πως “η εφαρμογή στοχεύει να παρέχει στήριξη στους νέους, με τη βοήθεια σύγχρονων, επιστημονικών μεθόδων”.

Ο Komeil Khojasteh, επικεφαλής του Πολιτιστικού Ινστιτούτου Tebyan, το οποίο δημιούργησε την εφαρμογή, είπε πως “το ολοένα και πιο αυξανόμενο ποσοστό διαζυγίων σε συνδυασμό με τη μείωση των γάμων” αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ιράν.

Η νέα αυτή εφαρμογή, αποτελεί μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών για να αυξηθούν τα ποσοστά των νέων γάμων στον πληθυσμό. Οι αξιωματούχοι του Ιράν είχαν ζητήσει από καιρό να βρεθούν λύσεις για αυτό το πρόβλημα, ενώ είχαν καταλήξει πως ένας παράγοντας που επιβαρύνει τη κατάσταση είναι και η πολιτιστική και κοινωνική επιρροή της Δύσης.

Το Ιράν είχε καταγράψει περίπου 1,2 εκατομμύρια γεννήσεις για το έτος 2019, από 1,52 εκατομμύρια που ήταν το 2016. Το ποσοστό γεννήσεων το 2019 ήταν 1,8 παιδιά ανά μητέρα, συγκριτικά με το 2017 που ήταν 2,07.

Σχεδόν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του Ιράν, είναι κάτω των 35 ετών, ενώ οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τη σύναψη γάμου κρίνονται παράνομες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα