Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα – Πόσοι οπαδοί θα επιτρέπονται

Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα – Πόσοι οπαδοί θα επιτρέπονται
Γήπεδο ΟΑΚΑ

Σε ανακοινώσεις από κοινού προχώρησαν οι υπουργοί Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τη λειτουργία κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα που αφορούν την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και τη λειτουργία των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους ανακοίνωσαν από κοινού το πρωί της Τρίτης 13 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως αλλαγές πρόκειται να σημειωθούν και στον τρόπο διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων. Συγκεκριμένα, όπως είπε, “αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 80% του συνόλου (5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι, οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ), με ανώτατο όριο προσέλευσης: 25.000 θεατές για υπαίθρια γήπεδα και 8.000 για κλειστά γήπεδα”.

“Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και μέχρι 8.000 τα κλειστά και για ανήλικους με σελφ τεστ στο στο 5% -από το 85% – της χωρητικότητας” είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα