ΔΣΑ: Κίνδυνος αρνησιδικίας στις αιτήσεις προσωρινής διαταγής

ΔΣΑ: Κίνδυνος αρνησιδικίας στις αιτήσεις προσωρινής διαταγής
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών INTIME

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην οποία ζητά τη συντόμευση των δικασίμων προσωρινών διαταγών.

Επείγουσα επιστολή με την οποία θέτει ζήτημα αρνησιδικίας απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας επισημαίνει το πρόβλημα του προσδιορισμού των αιτήσεων προσωρινής διαταγής σε χρόνο που είναι ιδιαίτερα μακρύ, ακυρώνοντας την ουσία του ένδικου μέσου.

Για το λόγο αυτό ζητά τη συντόμευση των δικασίμων προσωρινών διαταγών, αναφέροντας ότι είναι σαφές σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια κατάσταση που δημιουργεί εν τοις πράγμασιν αρνησιδικία, αφήνοντας μεγάλο αριθμό διαδίκων, για χρονικό διάστημα που πλησιάζει τον ένα μήνα, χωρίς κανένα μέσο δικαστικής προστασίας, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου λειτουργούν μόνο τμήματα διακοπών και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έχουν υπηρεσία ακροατηρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα