“Κατώτεροι των περιστάσεων οι επιστήμονες” για τον Κυρανάκη

“Κατώτεροι των περιστάσεων οι επιστήμονες” για τον Κυρανάκη
Κώστας Κυρανάκης Eurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης έβαλε στο στόχαστρό του τους επιστήμονες, λόγω της καθυστέρησης στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μετά από τη σφοδρή κριτική στους άνεργους  σχετικά με το πώς να δομουν το βιογραφικό τους, τα έβαλε και με τους επιστήμονες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής όπου έβαλλε και κατά της επιστημονικής κοινότητας, την ώρα που η ίδια μάχεται την πανδημία και ενώ το δεύτερο κύμα σαρώνει την Ευρώπη, αναζητώντας παράλληλα με συνεχείς κλινικές μελέτες το πολυπόθητο εμβόλιο.

Βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, αυτό “έχει καθυστερήσει υπερβολικά”, γι’ αυτό και η επιστημονική κοινότητα “έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Kontra: “Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος θα το εκτιμήσουμε στο τέλος της πανδημίας που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα και επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο έχω πει πολλές φορές, θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων”.

Παρά την πληθώρα αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσε το σχόλιό του στα social media, ο ίδιος θέλησε να υπεραμυνθεί της θέσης που πήρε, με ανάρτηση στο Twitter, αναπαράγοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ενδεικτικές ημερομηνίες διάθεσής τους, τονίζοντας πως αυτό “θα καθυστερήσει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα