Χρήστος Χρονόπουλος: Εκδικάζεται η έφεση των αστυνομικών που καταδικάστηκαν για τον ξυλοδαρμό του

Χρήστος Χρονόπουλος: Εκδικάζεται η έφεση των αστυνομικών που καταδικάστηκαν για τον ξυλοδαρμό του
Αίθουσα δικαστηρίου (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης των δύο αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για την κράτηση του Χρήστου Χρονόπουλου το 2007. Ο ίδιος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι σήμερα. Τι δήλωσε ο θείος του.

Τα όσα ακολούθησαν της διακομιδής του ανιψιού του, Χρήστου Χρονόπουλου, στο Θριάσειο Νοσοκομείο, μόλις δύο ώρες μετά τη σύλληψη και κράτησή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, περιέγραψε ο θείος του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τονίζοντας ότι μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

“Ο Χρήστος έμεινε δύο μήνες στην Εντατική και μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 στη Νευρολογική Κλινική. Από τότε είναι έτσι όπως τον βλέπετε: δεν μπορεί να μιλήσει, να σηκωθεί, έχει ακράτεια, δεν μπορεί να μείνει μόνος τους ούτε λεπτό. Τον φροντίζει η αδερφή μου στην Πάτρα”, κατέθεσε ο μάρτυρας, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Χρ. Χρονόπουλος καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από το βράδυ του 2007 μέχρι σήμερα.

“Ο Χρήστος ήταν στη Νευροχειρουργική Κλινική, στην Εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι είχε χειρουργηθεί τα ξημερώματα εξαιτίας αιματώματος στο κεφάλι”, κατέθεσε ο θείος του, ο οποίος -όπως είπε- ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για τη διακομιδή. Μάλιστα, υποστήριξε πως όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να ενημερωθεί, δεν μπόρεσαν να τον ενημερώσουν. “Μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και ότι το έψαχναν” είπε και συνέχισε: “Πήγα και στην καφετέρια, μου είπαν ότι ήταν όρθιος όταν τον έβαλαν στο περιπολικό”.

Όταν πλέον έλαβε γνώση των ιατρικών εκθέσεων, ο θείος του Χρ. Χρονόπουλου υπέβαλε μήνυση κατά τεσσάρων αστυνομικών, που ήρθαν σε επικοινωνία με τον ανιψιό του εκείνο το βράδυ, δηλαδή τα δύο μέλη του πληρώματος του περιπολικού, που μετέφερε το θύμα από την καφετέρια στο αστυνομικό τμήμα (σ.σ. αθωώθηκαν από τον πρώτο βαθμό), και τους δύο αστυνομικούς που είχαν βάρδια εκεί.

Ενώπιον του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου εκδικάζεται η έφεση των δύο αστυνομικών ήταν υπεύθυνοι για την κράτηση του Χρήστου Χρονόπουλου, καταδικασμένοι ήδη σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για βασανιστήρια σε βάρος κρατούμενου τον οποίο όφειλαν να φυλάνε. Το θύμα, κατά την κατηγορία, είχε προσαχθεί υγιής και αρτιμελής το βράδυ της 22ης Μαΐου του 2007, ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα το οποίο “ενοχλούσε” θαμώνες γειτονικής καφετέριας.

Ωστόσο, μέσα σε μόλις δύο ώρες, διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νομοκομείο όπου διαπιστώθηκε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες σοβαρές κακώσεις, οι οποίες έχουν αποδοθεί στους δύο κατηγορούμενους για τα αδικήματα των άρθρων 137 Α και 137Β Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν για να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες που τον έχουν καταστήσει μη αυτοεξυπηρετούμενο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα