Σάμος: Μαίνεται η φωτιά – Εκκενώθηκε οικισμός

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά – Εκκενώθηκε οικισμός
Φωτιά σε δασική έκταση - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ενεργό το μέτωπο της φωτιάς νότια προς την παραλία της Πούντας. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζει σε αυτή την περιοχή για να ελεγχθεί και να μην επεκταθεί νοτιοανατολικά.

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Τετάρτη (13/07) κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου.

Συγκεκριμένα, το μέτωπο νοτια-νοτιοδυτικα από το Παλαιοχώρι έχει ελεγχθεί ενώ υπάρχει ενεργό μέτωπο νότια προς την παραλία της Πούντας, σε δύσβατη περιοχή. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζει σε αυτή την περιοχή για να ελεγχθεί και να μην επεκταθεί νοτιοανατολικά

Δεν υπάρχει ανησυχία για Λιμνιώνα και ανατολικότερα.

Το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες “σάρωσε” ένα μεγάλο εύρος εκτάσεων στην περιοχή του Μαραθοκάμπου περνώντας τις τοποθεσίες της Γκιόκας και της Μακριάς Πούντας.

Στον παραθαλάσσιο οικισμό Μακριά Πούντα έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι, οι υπόλοιποι έχουν παραμείνει και βοηθούν τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Τοπικές αρχές και εθελοντές βοηθούν κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τον οικισμό του Λιμνιώνα.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη διότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολόνα της ΔΕΗ.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σάμο samos24





Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα