Απαγωγή Κυπαρίσση: Στα δικαστήρια οι 3 κατηγορούμενοι

Απαγωγή Κυπαρίσση: Στα δικαστήρια οι 3 κατηγορούμενοι
Ένας εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση ΙΝΤΙΜΕ

Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορούμενων για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση. Ποιες οι κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση η οποία διήρκησε 65 ημέρες, πρόκειται να βρεθούν δύο άνδρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι απολογίες τους αναμένεται να ξεκινήσουν το πρωί, ενώ με την ολοκλήρωση τους εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφανθούν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει 300.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 800.000 που ήταν τα λύτρα, όπλα, πυρομαχικά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι στις 29 Δεκεμβρίου 2021 προσποιούμενοι τους αστυνομικούς προσέγγισαν τον επιχειρηματία σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και το χτύπησαν. Στη συνέχεια και για 65 ολόκληρες ημέρες διαπραγματεύονταν για τα λύτρα που θα λάμβαναν προκειμένου να απελευθερώσουν το Γ. Κυπαρίσση, ενώ χρειάστηκε αρκετές φορές να μετακινηθούν.

Αρχικά, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει από την οικογένεια του θύματος την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000€, ωστόσο τελικά προχώρησαν στη μείωςη του ποσού κατά 200.000 ευρώ. Μετά την παράδοση του ποσού, ο 40χρονος εντοπίστηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής, ενώ μόλις μερικές ώρες μετά πραγματοποιήθηκαν και οι συλλήψεις των κατηγορουμένων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη ένας εκ των συλληφθέντων, ο 34χρονος, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές ότι είχε ηγετικό ρόλο στην απαγωγή, υποστήριξε ότι ο Γ. Κυπαρίσσης έγινε στόχος εξαιτίας των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όταν βγήκα από τη φυλακή το 2020, προσπάθησα να βρω δουλειά και χρήματα, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν είχα άλλη επιλογή, για αυτό οργάνωσα την απαγωγή. Δεν γνώριζα τον επιχειρηματία προσωπικά, τον έμαθα βλέποντας την πολυτελή ζωή του στα κοινωνικά δίκτυα» φέρεται να έχει καταθέσει.

Από την άλλη πλευρά, η 39χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων εμφανίζεται να έχει αρνηθεί εξ αρχής την εμπλοκή της στην υπόθεση, αν και κατά την κατηγορία της έχει αποδοθεί δευτερεύων ρόλος, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην παρακολούθηση του επιχειρηματία πριν από την αρπαγή του.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για 12 αδικήματα που είναι τα εξής:

-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-Αρπαγή

-Εκβίαση από κοινού

-Ληστεία κατά συναυτουργία

-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση

-Εμπρησμός με πρόθεση

-Κλοπή κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση

– Οπλοφορία κατά συναυτουργία

-Οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας

-Διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία

-Αντιποίηση αρχής.

– Βία κατά υπαλλήλων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα