Ραντεβού στον χιονισμένο Ψηλορείτη για σκι έδωσαν αθλητές από 11 χώρες

Ραντεβού στον χιονισμένο Ψηλορείτη για σκι έδωσαν αθλητές από 11 χώρες
Pierra Creta 2022 Pierra Creta

Πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ορειβατικού σκι "Pierra Creta 2022".

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στην Κρήτη o διεθνής αγώνας “Pierra Creta 2022”, ένας από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι στον κόσμο.

Η γιορτή του ορειβατικού σκι που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη χρονιά, στην βόρεια πλευρά του χιονισμένου Ψηλορείτη σε μια διαδρομή που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις στον κόσμο από το National Geographic.

Περισσότεροι από 160 χιονοδρόμοι αθλητές, από 11 χώρες, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα όλοι μια μεγάλη παρέα, ανάμεσα τους ο Πρέσβης της Νορβηγίας στη Ελλάδα, ξένοι δημοσιογράφοι και η Επίτιμη πρόξενος Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας βίωσαν εκπληκτικές στιγμές στον χιονισμένο Ψηλορείτη και όπως οι ίδιοι δήλωσαν, θα γίνουν καλοί πρεσβευτές της Κρήτης στον εξωτερικό με δημοσιεύματα, αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και άλλες παρεμβάσεις τους.

Pierra Creta 2022 Pierra Creta 2022


Στην εκκίνηση των αγώνων κάτω από τον φημισμένο “λάκκο του μυτερού” στα 1.300 μέτρα οι συμμετέχοντες αθλητές έγιναν δεκτοί στην χιονισμένη πίστα με Κρητική λύρα-μαντινάδες, ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στα 2.500 μέτρα, απ’ όπου ξεκίνησαν την κατάβαση τους. Ο τερματισμός τους στο χιονισμένο σημείο συνδυάστηκε με κρητικά προϊόντα και την παραδοσιακή γαστρονομία.

Το 5o Pierra Creta οργανώθηκε από την ΑΜΚΕ “Το Μαύρο Πρόβατο” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Ανωγείων και Μυλοποτάμου και το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη και την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Pierra Creta 2022 Pierra Creta 2022


Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ ο φετινός αγώνας καλύφθηκε δημοσιογραφικά από ομάδα εξειδικευμένων δημοσιογράφων από την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, που βρέθηκε στην Κρήτη, δήλωσε: “Κεντρικός πυλώνας της νέας στρατηγικής του ΕΟΤ είναι η προώθηση και του χειμερινού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα τα οποία προβάλλουν διεθνώς τη ‘χειμερινή’ Ελλάδα. Το Pierra Creta είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, διεθνούς επιπέδου. Είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας μιας πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων στην Κρήτη τους οποίους και συγχαίρω”.

Ο Νορβηγός πρέσβης στην Ελλάδα Φροντ Όβερλαντ Άντερσεν, εξέφρασε την χαρά και τον θαυμασμό του για τις εκπληκτικές ομορφιές της Κρήτης, για τα πολύ ευχάριστα συναισθήματα που βίωσε στον Ψηλορείτη αλλά και την θερμή φιλοξενία των Κρητικών. Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι, η περιοχή μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ότι, ο ίδιος θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και γενικά στην προώθηση της Κρήτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα