Προχωρούν με ορίζοντα το 2023 τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία

Προχωρούν με ορίζοντα το 2023 τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία
Έργα για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα που ολοκληρώνουν τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Το χρονοδιάγραμμα και τα χαρακτηριστικά του άξονα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα που ολοκληρώνουν τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Μεγάλος στόχος παραμένει η παράδοση σε λειτουργία του πρώτου τμήματος, της Παράκαμψης Αμφιλοχίας το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Αφορά ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων που συνδέει την Ιόνια Οδό με τον άξονα της Αμβρακίας και φτάνει μέχρι τον Δρυμό. Φορείς της περιοχής το χαρακτηρίζουν ως πιο δύσκολο τμήμα του έργου. Με την απόδοση του στην κυκλοφορία, η πόλη της Αμφιλοχίας θα σταματήσει να ζει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα μιας και ήταν το μοναδικό πέρασμα προς Βόνιτσα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιπρόσθετα προχώρησε και σε ενεργοποίηση ενός μικρού τμήματος που αποτελεί προαίρεση για το έργο και είναι αυτό που συνδέει Ιόνια και Αμβρακία στον ύψος του ανισόπεδου κόμβου Ριβίου στην Ιόνια Οδό.

Ένας σημαντικός δρόμος στη Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση των έργων θα επιτευχθεί το 2023 με την λειτουργία και των υπόλοιπων τμημάτων. Συνολικά το Άκτιο-Αμβρακία έχει μήκος 48,5 χλμ ξεκινώντας από την λίμνη Αμβρακία και τερματίζοντας πριν την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου.

Ο άξονας έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Σήμερα η πρόοδος του έργου αγγίζει το 20%, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους τοπικούς φορείς ότι το έργο θα τρέξει με τις απαραίτητες ταχύτητες ώστε να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο. Τα έργα προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η Mytilineos.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία θεωρείται πολύτιμος όχι μόνο για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η οποία αποκτά δίκτυο αυτοκινητόδρομων μαζί με την Ιόνια Οδό αλλά και για τα νησιά του Ιονίου. Πρώτη κερδισμένη θα είναι η Λευκάδα καθώς ο χρόνος οδήγησης θα μειωθεί σχεδόν κατά μία ώρα και από την Αθήνα θα απαιτούνται περίπου 3 ώρες για να φτάσει κανείς στην πόλη της Λευκάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα