post impression url

Business Day 2019 στην P&G: Μια ολόκληρη μέρα σε ένα κόσμο όπου η μάθηση και η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ

Business Day 2019 στην P&G: Μια ολόκληρη μέρα σε ένα κόσμο όπου η μάθηση και η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ

Πενήντα φοιτητές από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας ήρθαν κοντά με τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, τη δύναμη της καινοτομίας που βελτιώνει την καθημερινότητά μας και τους ανθρώπους μιας εταιρίας που αποτελεί "σχολείο" για την ανάπτυξή τους.

Ως φοιτητές, περνάμε αμέτρητες ώρες στις αίθουσες, αποκτώντας σημαντικές θεωρητικές γνώσεις, κάνουμε αμέτρητες εργασίες για να κατανοήσουμε εις βάθος όλα όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων και στο τέλος περνάμε με επιτυχία όλα τα μαθήματα με στόχο να αποφοιτήσουμε και να αποκτήσουμε το πολυπόθητο αυτό εισιτήριο προς την αγορά εργασίας. Και όμως είμαστε έτοιμοι; Ή μήπως κάτι λείπει;

Δε θα ήταν μαγικό να ανακαλύψεις πως λειτουργεί μια μεγάλη επιχείρηση, πώς καθημερινά φτάνουν στα χέρια σου αγαπημένα προϊόντα, να έρθεις σε επαφή με στελέχη που κουβαλούν στην πλάτη τους αμέτρητες γνώσεις και εμπειρίες, να δεις να παίρνουν σάρκα και οστά όσα έμαθες στη σχολή σου;

Αυτήν την εμπειρία έζησαν 50 φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορα ΑΕΙ της χώρας, οι οποίοι, στο πλαίσιο των Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την P&G και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και πληροφορίες για το περιβάλλον και τη λειτουργία της. Συνάντησαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας οι οποίοι τους μύησαν στον κόσμο της P&G μοιράζοντας παράλληλα την εμπειρία, τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές τους γνώσεις.

H Ερμιόνη Γεωργουλάκη, P&G Hellas Country Leader, μίλησε στους φοιτητές για την P&G και τους ανθρώπους της: “Όλοι εμείς στην P&G νιώθουμε ότι η δουλειά μας έχει νόημα από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δουλειά που κάνει τη διαφορά – που επηρεάζει τις μάρκες της P&G, την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και φυσικά που αναπτύσσει την καριέρα του κάθε ενός. Οι άνθρωποι μας, βρίσκονται στο επίκεντρο της καινοτομίας, αναλαμβάνουν σημαντικά καθήκοντα και ευθύνες και εξελίσσονται μέσα σε δημιουργικούς χώρους εργασίας όπου ανθίζουν νέες ιδέες. Ήταν μεγάλη μας χαρά να υποδεχτούμε τους φοιτητές, να τους συστήσουμε την εταιρία μας και να μοιραστούμε μαζί τους τις γνώσεις μας και δεξιότητες που πιστεύουμε θα είναι απαραίτητες, ώστε να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες στον τομέα τους”.

Μια εκπαιδευτική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη

Από νωρίς το πρωί τα στελέχη της P&G υποδέχτηκαν τους 50 φοιτητές στην εταιρία και μίλησαν για τον τρόπο δουλειάς, το περιβάλλον και τη δραστηριότητά της, απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Μίλησαν για τις ώρες έρευνας, πόσες ιδέες, δοκιμές, διαδικασίες, πόσα τμήματα και πόσοι επιστήμονες βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία ενός προϊόντος. Και παρουσίασαν στους συμμετέχοντες τους τρόπους με τους οποίους μια εταιρία με τις δυνατότητες της P&G παράγει καινοτόμα προϊόντα που αλλάζουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, προϊόντα που όλοι χρησιμοποιούμε όπως Ariel, Pampers, Always και Gillette.

Είναι πραγματικά απίστευτη εμπειρία το να γνωρίζεις και να συζητάς με κορυφαίους στο είδος τους επαγγελματίες. Η P&G με άφησε άφωνο με το πόσο όμορφο εργασιακό κλίμα διαθέτει” ανέφερε ο Ιάκωβος ο οποίος συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στα Business Days.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G, στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους εργαζομένους και να δουν την καθημερινότητα και το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Επιπλέον, έμαθαν για τον τρόπο λειτουργίας ενός υπερσύγχρονου Διανεμητικού Κέντρου όπου εφαρμόζονται τεχνολογίες αιχμής, που το κατατάσσουν στα κορυφαία της P&G σε όλη την Ευρώπη.

Όλη η ημέρα αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο.

Η P&G διοργανώνει με κάθε ευκαιρία εκπαιδευτικές δράσεις που φέρνουν τους νέους ανθρώπους μέσα στην εταιρία, για αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να γίνουν οι ηγέτες του αύριο. Μπορείτε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων ακολουθώντας τη σελίδα της P&G στο Linkedin στον σύνδεσμο ή στο pgcareers.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα